Ga naar hoofdinhoud

Ontdek onze nieuwe programma's!

2022 wordt een jaar bomvol prachtige programma's met een lach, een traan en af en toe een stevige portie zenuwslopende spanning.

Fear Factor - Later dit jaar op Play4

 

Fear Factor met Alex Agnew

Play4 en Alex Agnew brengen het grensverleggende Fear Factor in 2022 op geheel eigen waanzinnige wijze terug. Fear Factor wordt dit najaar dé reality-spelshow van Vlaanderen met onbekende duo’s die hun grootste angsten recht in de ogen kijken en boven zichzelf uitstijgen. 

Alex Agnew zoekt daarom straffe duo’s. In alle mogelijke combinaties. Koppels die hun sleur willen doorbreken, collega’s die elkaar nog beter willen leren kennen dan via een gewone teambuilding, of ex-geliefden die elkaar toch nog voldoende vertrouwen om samen de strijd aan gaan. Alex Agnew confronteert de deelnemers met een reeks beproevingen en ongeziene stunts die hen tot het uiterste drijven, zowel fysiek als mentaal. De duo’s gaan de strijd met zichzelf, hun partner in crime en de andere duo’s aan. Eén duo gaat uiteindelijk naar huis met een geldprijs. Iedereen boven de 18 jaar mag zich in duo aanmelden om samen te strijden in Fear Factor. Sla jullie hand in elkaar of ken jij het ideale duo, schrijf je dan hier in. 

Extreme Makeover Vlaanderen - Dit najaar bij Play4

 

Extreme Makeover met James Cooke

James Cooke en Play4 brengen ‘s werelds grootste, meest spraakmakende en life- changing verbouwprogramma naar Vlaanderen: het succesformat Extreme Makeover Home Edition! In Extreme Makeover Vlaanderen nemen vrienden, familie en/of buren het huis onder handen van een gezin dat het moeilijk heeft. 

Met de hulp van hun achterban, James en een team van experten hoeft de familie helemaal niets te doen. De grootste fans van het gezin en het Extreme Makeover-team werken dag en nacht samen voor dat ene doel: het gezin in kwestie eindelijk hét geluk bezorgen dat ze verdienen door middel van een totale makeover van hun huis. Want voor die gezinnen betekent een nieuw huis de start van een nieuw leven.


 

Come Dance With Me - Later dit voorjaar op Play4

Come Dance With Me

Na het succes van Dancing With The Stars, brengt Play4 nu ook het Amerikaanse format Come Dance With Me voor het eerst naar België. In de gloednieuwe Play4-dansshow overtuigen getalenteerde jonge dansers uit het hele land hun moeder of vader om hun danspartner te worden. Samen gaan ze de uitdaging aan en strijden ze als duo voor de titel. 

Het wordt een spannende, emotionele reis om de uitdagende danspasjes en choreografieën aan te leren en uit te voeren. Met de hulp van professionele choreografen en Master of Ceremonies Gers Pardoel en social lady Julie Vermeire zetten ze hun beste beentje voor om in de finale naar huis te gaan met de titel én geldprijs van 25.000 euro.

Nonkels - Later dit jaar op Play4

Nonkels

Diep in de West-Vlaamse polders wonen de drie broers Persyn sinds jaar en dag op hetzelfde perceel. In het voormalig ouderlijk huis hokt eenzaat Pol (Wim Willaert), in de fermette daarnaast woont pantoffelheld Luc (Jelle De Beule) met zijn pinnige vrouw Carine (Isabelle Van Hecke). Hun twee woonsten staan in de schaduw van de moderne villa van nouveau riche en ondernemer Willy (Rik Verheye) en diens jongere vrouw Delphine (Emilie De Roo).  

Hun relatieve rust wordt grondig verstoord wanneer de Kameroense vluchteling Innocent Dipanda (Blaise Afonso) onaangekondigd bij Luc voor de deur staat, en hem vraagt om onderdak. Luc had de voormalige pennenvriend van zijn dochter Anke (Silke Thorrez) immers zelf meermaals geschreven – vanop een veilige 6000 kilometer in vogelvlucht – dat hij altijd welkom was bij zijn tweede familie in België. Maar stel een vraag aan één Persyn, en je krijgt weerwoord van de hele familie; trek in bij één pennenvader, en je krijgt er twee bemoeizieke nonkels bij. 

Nonkels is een komisch drama over oude ideeën en een nieuwe werkelijkheid, authentiek West-Vlaams en goedbedoeld koeterwaals, natuurlijke slijtsporen en slijtvast kunstgras. Nonkels werd geschreven door Jelle De Beule, Rik Verheye en Koen De Poorter en geregisseerd door Jelle Gordyn.


 

Viva La Feta - Later dit voorjaar op Play4

Viva La Feta

Toen ze twee jaar geleden met een zeilboot de Atlantische Oceaan overstaken, smeedden Jani Kazaltzis en Otto-Jan Ham een band voor het leven. Dit voorjaar wacht Jani en Otto-Jan een niéuwe odyssee, en die is Griekser dan ooit. In hun vakantiehuis op Sifnos, een klein eiland in de westelijke Cycladen, nodigen ze acht bekende gasten uit om bij hen tot rust komen en weer energie op te doen: Martien Meiland, Marlène de Wouters, Bart De Wever, Bockie De Repper, Barbara Sarafian, Serine Ayari, Reginald Moreels en Marie & Viktor Verhulst. Alleen weten ze niet op voorhand wie hun gasten zijn en dat zorgt soms voor gênante momenten … 


 

True Crime Belgium - Later dit jaar

True Crime

Later dit jaar kan je bij Play4 terecht voor True Crime Belgium, een unieke docureeks waarin Belgische, waargebeurde misdaadverhalen volledig worden uitgespit. Ook de zaak rond Osman Calli komt uitgebreid aan bod: over hoe een koele seriemoordenaar in één nacht zijn vrouw, zijn zus, zijn ex en haar schoonmoeder in Gent en in Aalst vermoordde. Twee slachtoffers van de nachtelijke raid overleefden de schietpartij. Eén van de twee betrof een vergissing, deze man is voor zijn leven gekluisterd aan zijn rolstoel. Beiden slachtoffers getuigen openhartig over de zaak die hun leven veranderde. 

Als kijker zit je bij True Crime Belgium op de eerste rij. De makers konden op journalistieke wijze de hand leggen op authentiek gerechtelijk foto -en videomateriaal dat voor het eerst zal getoond worden in deze bloedstollende reeks. Wat is er gebeurd? Wie heeft het gedaan? Wat bezielde de dader? En hoe werd de zaak opgelost? Tot welke bestraffing leidde het onderzoek? Deze meeslepende misdaadreeks doet je op het puntje van je stoel zitten. 


 

Replay

Replay met Supercontent

Jeff en Pieterjan van het Youtube-kanaal Supercontent gaan op zoek naar de allerleukste fragmenten uit het rijke tv-archief van de Play-zenders. Samen ontdekken ze legendarische momenten uit de talloze programma’s van VT4, VIER en Play4.


 

De Mol - Dit voorjaar op Play4

Gilles De Coster

De Mol start binnenkort met een enthousiaste dosis knaldrang. Want het nieuwe seizoen is meteen ook een jubileumeditie en voor zijn tiende verjaardag heeft De Mol een onvergetelijk verrassingsfeestje in petto.

Gastheer Gilles De Coster trakteert de komende weken een groep onbekende Vlamingen op een strategisch potje island hopping. Starten doet De Mol in Lanzarote, de archipel met surrealistische landschappen, vulkanische energie en zwoele woestijnwind. Veel tijd voor siësta y fiësta is er niet, want de kandidaten hebben als vanouds één gemeenschappelijk doel: alle opdrachten doen slagen en zoveel mogelijk geld verdienen voor de groepspot. Maar De Mol steekt daar maar al te graag een stokje voor...


 

Café De Mol - Dit voorjaar op Play4

Café De Mol

Meteen na elke aflevering van De Mol kunnen de fans van het eerste uur terecht in Café De Mol om samen met bekende en onbekende diehard-mol-vangers op zoek te gaan naar tips en tricks om de mol te ontmaskeren.

Om deze toch wel soort van nationale competitieslag in goede banen te leiden doet Café De Mol beroep op Play Sports- host en ex-basketter/NBA-specialist Dennis Xhaët. Wat power forward zal goed van pas komen want hij gaat met het Café meteen helemaal LIVE en doet dat vanuit de De Koninck Stadsbrouwerij in Antwerpen. De place to be dus om elke zondagavond een glimp op te vangen van de afvallers en om samen met vrienden en familie te klinken op wankele theorieën en gewiekste ontdekkingen.

De Container Cup - Dit voorjaar op Play4

De Container Cup

Een nieuw seizoen van De Container Cup, dat zijn 30 nieuwe topsporters en 8 bekende Vlamingen voorzien van commentaar door de twee minst geloofwaardige sportjournalisten van het land: Pedro Elias en Wesley Sonck. De container staat middenin het Koning Boudewijnstadion. De meest iconische sportlocatie van ons land.

En dit seizoen krijgt het succesconcept een extra laag. Elke aflevering focust op een duel tussen twee topsporters met een band. Persoonlijk of sportief. De toss bepaalt telkens wie als eerste de container mag betreden. De tegenstander kan de prestatie live volgen vanuit de kleedkamer van de Rode Duivels. 


 

Blind Gekocht - Dit voorjaar op Play4

Blind Gekocht

In het vierde seizoen van Blind Gekocht verwelkomt Play4 naast zeven nieuwe koppels, ook een nieuwe presentator: Jani Kazaltzis! Samen met makelaar Béa Vandendael en interieurarchitecten Kelly Claessens en Bart Appeltans gaat Jani op zoek naar dat ene droomhuis dat de koppels zelf maar niet te pakken krijgen. Later dit voorjaar op Play4.

Topdokters - Dit voorjaar op Play4

Topdokters

Topdokters is en blijft een vaste waarde op Play4. Ondertussen zit de succesvolle reeks al aan zijn negende seizoen. Daarin maken negen nieuwe dokters hun opwachting. Van orthopedische ingrepen bij sporters en ingenieuze rectumchirurgie tot het behandelen van zeldzame bot - en wekedelentumoren of eetstoornissen. De dokters hebben hierbij maar één doel voor ogen: elke dag opnieuw het beste van zichzelf geven om hun patiënten alle nodige zorgen te bieden.


 

Het Parket - Dit voorjaar op Play4

Het Parket

Na het succes van het eerste seizoen op Play4, opent Het Parket opnieuw de deuren om een inkijk te geven in zijn werking. Dit seizoen gaat documentairemaker Eric Goens de West-Vlaamse toer op en volgt hij het Openbaar Ministerie in Brugge, Ieper en Kortrijk. 

Want ook in tijden van corona blijft het parket de belangen van de maatschappij verdedigen, misschien zelfs meer dan ooit. Het aantal meldingen van intrafamiliaal geweld schoot de voorbije twee jaar de hoogte in. En ook mensensmokkel blijft een moeilijk vraagstuk dat het parket West-Vlaanderen probeert op te lossen. Van moordzaken, zedenfeiten, drugsdossiers tot de dagdagelijkse criminaliteit,… In Het Parket maak je het allemaal van op de eerste rij mee. Dit voorjaar op Play4.


 

De Cooke en Verhulst Show - Later dit voorjaar op Play4


 

De Cooke en Verhulst Show

James Cooke en Gert Verhulst openen weldra opnieuw de deuren van de grootste en meest verrassende televisie talkshow van Vlaanderen. Dat onze gastheren zichzelf én elkaar graag al eens uitdagen was al bekend, maar nog niet dat ze met hun talkshow helemaal LIVE gaan. Zes weken lang nemen ze hun intrek in het prachtige decor van De Zuiderkroon waar ze de meest bekende, opvallende of bijzondere Vlamingen verwelkomen om samen met hen en alle Vlamingen thuis de weekavonden zomers warm af te sluiten.


 

Junior Bake Off Vlaanderen - Dit voorjaar op Play4

Junior Bake Off Vlaanderen

In seizoen twee van Junior Bake off verwelkomen we acht nieuwe dappere bakkers in de baktent. Zes weken lang zal een hevige bakstrijd plaatsvinden in de schaduw van het imposante Rubenskasteel in Elewijt. Gastheer van dienst is opnieuw Jeroom. Van bakken kent hij nog steeds niets, maar als luisterend oor en ongepaste vragensteller, moet niemand hem nog iets leren. De juniors bakken voor het bekende juryduo: Regula Ysewijn en Dominique Persoone. Vol verwachting kijken ze uit naar de smakelijke creaties die uit de ovens van deze nieuwe lichting bakkers zullen verschijnen.

Later dit jaar op GoPlay

Liefdestips aan mezelf

Na het plotse vertrek van haar moeder, moet Olivia (Gloria Monserez) verplicht intrekken bij haar pa, een talkshow-presentator die zijn gezin kort na Olivia’s geboorte verliet. Bovendien krijgt ze daar nog een plusmoeder en –zus bovenop. De enige die Olivia’s gedachten wat kan verzetten is Max, waar ze een zwak voor heeft. Maar hoe de fuck, weet ge of iemand u ook wil? En wanneer is dat dan 'liefde'? In de hoop om antwoorden te krijgen op die vragen, start Olivia een online onderzoek waarbij ze liefdestips verzamelt en uitprobeert. Maar hierdoor wordt ze al snel vooral met zichzelf geconfronteerd.

Liefdestips aan Mezelf is een verrassende webreeks exclusief voor GoPlay.. Op een verfrissende en humoristische manier worden verschillende thema’s aangereikt waar jongeren vandaag de dag mee moeten omgaan. Liefdestips aan Mezelf is geïnspireerd op het young adult-boek van Sylvia Van Driessche.

Hacked

Hacked

“Hoe ver zou jij gaan om te voorkomen dat je diepste geheimen op straat komen te liggen?” 

Ze zijn populair, gevat, en hip... Nilou, Malick en Zahra zijn dé drie jongeren die heel de school wel kent. Maar hoewel ze beste vrienden zijn en alles met elkaar lijken te delen, hebben ze voor elkaar nog steeds geheimen. Ze hebben meer vertrouwen in hun smartphone - de drager van al hun persoonlijke informatie - dan in hun vriendschap. Wanneer ze tot de ontdekking komen dat hun smartphones gehackt zijn, lijkt niets meer zeker. Ze willen er alles aan doen om hun geheimen niet aan de grote klok te hangen, maar met een hacker op de loer, die hen uitdagende opdrachten stuurt in ruil voor hun privacy, worden de drie vrienden geconfronteerd met hun duisterste angsten en geheimen. 

 


 

Viktor vs Francesco: Het Belgisch kampioenschap

Viktor vs. Francesco: Het Belgisch Kampioenschap is een nieuwe webreeks waarin kemphanen Viktor Verhulst en Francesco Planckaert de strijd tegen elkaar aangaan in een reeks absurde, verrassende en écht bestaande kampioenschappen. Hun doel: de tegenstander overtreffen en zo vaak mogelijk Belgisch kampioen worden. Een verrassende, speelse reeks waarin avontuur, sport en spel overgoten worden met een sausje van hilariteit en spanning.

 

Personal Trainers

Personal Trainers

In Personal Trainers volgen we personal trainers in allerlei vormen, maten en gewichten. Voor velen is het niet alleen hun job, maar ook een levensstijl. De reeks geeft een inkijk in de engelbewaarders van onze lichamen en hun al even boeiend cliënteel. Want een personal trainer is al lang niet meer voor CEO’s, CFO’s of andere belangengroepen.

 

Nieuwe seizoenen van jouw favoriete programma's

Naast al dat nieuw geweld, trakteren we je dit jaar ook op heel wat vaste waarden én enkele 'speciallekes'. Zo zal Erik Van Looy, ter ere van het twintigste seizoen van De Slimste Mens ter Wereld, dit jaar op zoek gaan naar De Allerslimste Mens ter Wereld. Verschillende finalisten uit de afgelopen twintig seizoenen zullen het tegen elkaar opnemen om te zien wie nu echt de allerslimste is.

Maak je borst maar nat voor het tweede seizoen van Over De Oceaan. Dit jaar gaan Ella Leyers, Annelien Coorevits, Elodie Ouédraogo, Gert Verheyen, James Cooke en Jonas Geirnaert het avontuur aan om de oceaan over te varen. Maar ze zullen dat niet op hun eigen tempo kunnen doen. Dit jaar neemt het gezelschap deel aan de Atlantic Rally For Cruisers, een zeilwedstrijd die al sinds 1986 wordt georganiseerd.

Peter Boeckx gaat in het nieuwe seizoen van The Sky is the Limit met zijn camera voorbij de bling bling en gaat op zoek naar moderne sprookjes. Van een man die volgens zijn vader achter de vuilkar ging belanden en nu met zijn bedrijf 100 miljoen euro omzet draait, over een man die vanuit technisch onderwijs toch een succesvol dokter werd, tot een man die als dokterszoon én school drop-out de rijkste van de familie wilde worden en er nog in slaagde ook … en last but not least een man met een vermogen van 2 biljoen pond, meer dan 100 bodyguards en een maansteen horloge van een miljoen dollar. 

In Sports Late Night staan Gilles De CosterBart Raes en Joris Brys nog steeds op post om de kijker door de hoogtepunten en doelpunten uit de Jupiler Pro League te gidsen en ook de  kwalificatiewedstrijden voor het Wereldkampioenschap in 2023 én alle oefenmatchen van De Red Flames zal je bij ons kunnen volgen.

Daarnaast zal je ook kunnen genieten van nieuwe seizoenen van James De Musical, Klopjacht, Bake Off Vlaanderen, Ooit Vrij en Mijn Slechtste Beste Vriendin.

Veel kijkplezier!