Ga naar hoofdinhoud
Topdokters

Aflevering 4 - podcast Patiënt Pedro

#4. Het Hart. Bij Prof. Dr. Pedro Brugada

Een onvoorstelbaar mooie machine, beter dan een Ferrari. Zo omschrijft Dr. Pedro Brugada zijn specialiteit — het hart. Maar die onvoorstelbaar mooie machine, die moet je wel onderhouden.

In deze aflevering laat Pedro de elektriciteit, de mechaniek en de loodgieterij van zijn hart checken. Want hij durft niet meer te joggen, uit angst voor een hartaderbreuk. Zijn vader heeft vier overbruggingen gehad. En bovendien heeft hij zelf een te hoge bloeddruk en te veel cholesterol.

En zo ontmoet Pedro die andere Pedro — cardioloog prof dr. Pedro Brugada. Een Catalaan met dezelfde voornaam — dat schept meteen een band.

pedro

COPYRIGHT

(C) Woestijnvis en UITGESPROKEN

DISCLAIMER

Deze podcast is het persoonlijke verhaal van Pedro Elias en heeft niet de ambitie om helemaal accuraat of volledig te zijn. Voor vragen over je eigen gezondheid kun je terecht bij je arts. Vanzelfsprekend kan niets in deze podcast een consultatie, een medisch onderzoek, een diagnose of een behandeling vervangen.

CREDITS

'Topdokters — Patiënt Pedro' is een podcast van Woestijnvis en UITGESPROKEN voor GoPlay en Het Nieuwsblad | Host Pedro Elias | Redactie en eindredactie Ann Dieudonné | Editor Wouter Van Driessche | Productie en planning Laure Balcaen, Hanne Van Vlaenderen | Muziek en montage Stef Lenaerts (House of Media) | Klank Ann Dieudonné, Toon Meuris, Sam Vanhove | Speciale dank aan Mama Elias, Evelien, dokter Nicolaas Vanderhoydonck, Prof dr. Pedro Brugada, Dr. Dries Belsack, UZ Brussel, Karel Dierickx, Hazel Pleysier, Annick Sterckx, Wim Staelens, Steven Allcock, Kristof Saerens en House of Media | Extra Het Nieuwsblad, partner van deze podcast, bundelt de meest netelige lezersvragen over het hart, en behandelt ze in de rubriek Slimmer Leven. Op dinsdag lees je ze in Het Nieuwsblad en op nieuwsblad.be

‘Beluister de podcast hier of via je favoriete podcast platform’

Google podcasts

Spotify

iTunes