Ga naar hoofdinhoud
Stukken van Mensen

Boris Devis

Boris Devis

Na zijn studies economie en psychologie kwam Boris Devis in contact met een kennis die in Rusland die vintage meubelen zocht. Boris stelde zich kandidaat, verdiende flink zijn boterham en besloot om er zijn beroep van te maken. Zo werd Boris, zoals hij het zelf noemt, een antiquair van de 21ste eeuw. Ondertussen is GOLDWOOD in 10 jaar tijd uitgegroeid tot de grootste online dealer van België in 20th century design.

2019 luidde een nieuwe richting in. Na oprichting van het eigen artist residence ‘alfa.brussels’ waar heel wat internationale artiesten een platform krijgen, stelde Boris vorig jaar in Antwerpen op Nieuw Zuid ook een eigen kunst galerij voor: Everyday Gallery. Waar GOLDWOOD meer historisch belangrijk design zoekt, gaat Everyday Gallery meer op zoek naar de nieuwe generatie radicale kunstenaars die in de nabije toekomst zeer historisch relevant zullen zijn.

Zijn werkveld beperkt zich niet enkel tot België, want zijn klantenbestand bestaat voor het leeuwendeel uit internationale kopers. Hij kan heel wat mensen in de mode en  enkele sterren die liever discreet willen blijven tot zijn cliënteel rekenen. Zijn stijl is eerder high-end, iets wat zijn klanten in New York en Los Angeles op dit moment weten te smaken. Boris houdt ook van verrassende vormen. Zowel Avant-garde items als historisch zeldzame klassiekers zijn typisch Boris Devis-dingen. Hij houdt van een eclectische mix en heeft een internationaal netwerk van aankopers die items zoeken die in de Goldwood-collectie passen.

“Wat me boeit, zijn creatievelingen die een sterke persoonlijkheid in hun werk leggen en zo de tijdsgeest en maatschappelijke context weten te vatten.”