Ga naar hoofdinhoud
Over De Oceaan

Deze 6 bekende avonturiers zeilen de Atlantische Oceaan over in 'Over De Oceaan'

Volgende week starten de opnames van het eerder aangekondigde en bijzonder avontuurlijke Woestijnvisprogramma 'Over de Oceaan'. De voltallige bemanning tuigt zich op voor de meest onvoorspelbare tocht van hun leven. Voor persoonlijke ontdekkingen en inzichten, voor het gevaar en de aantrekkingskracht van het zeemansleven en voor de ziel van de oceaan.

Charlotte Vandermeersch (36), Otto-Jan Ham (40), Dominique Persoone (51), Jani Kazaltzis (40), Evi Hanssen (41) en Imke Courtois (31) gooien binnen enkele dagen de trossen los in Lanzarote en nemen voor onbepaalde tijd afscheid van hun dichte familie en vrienden. Van daaruit zeilen ze maar liefst 5.000 kilometer over de indrukwekkende Atlantische Oceaan om in december aan te meren in Guadeloupe. Wanneer ze vertrekken is duidelijk, hun aankomst veel minder.

Onder het toeziend oog van de ervaren kapitein Piet Smet, maar zelf zonder enige ervaring, zonder enige ondersteuning van buitenaf, zonder assistentieschip in de buurt en ver weg van het vasteland zullen ze non-stop de oceaan trotseren. Dag of nacht, in storm en in stilte, de wind zal alles beslissen.