Ga naar hoofdinhoud

Jouw favoriete programma's en zoveel meer in 2023 bij Play4 en GoPlay

Recht Naar De Gevangenis (NIEUW)

 

RNDG

De gloednieuwe gevangenis van de gemeente Haren is klaar voor gebruik. Zes professionals die dagelijks over opsluiting beslissen, onder wie een gevangenisdirecteur, een rechter en de Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne zelf, laten zich vier dagen lang opsluiten om de werking te testen.

Ze delen hun cel met ex-gedetineerden die hun straf al hebben uitgezeten. Terwijl de kersverse celgenoten hun draai zoeken in de nieuwe omgeving, denken ze hardop na over het nut van gevangenissen en hun rol daarin.

Shalom Allemaal! (NIEUW)

Shalom

Shalom Allemaal! is een documentairereeks die in het voorjaar van 2023 op Play4 te zien is. In de reeks wordt het dagelijkse leven in de Joodse gemeenschap van Antwerpen uitgebreid in beeld gebracht.

De kijker gaat samen met journalist Diederik Van den Abeele op ontdekkingstocht en leert het doen en laten van tientallen boeiende bewoners van de Antwerpse shtetl kennen. Nog nooit slaagde iemand erin om zo’n unieke documentaire te maken over het leven van de orthodoxe Joden. Tot nu. 

Patiënt Dompi (NIEUW)

Dompi

Dominique Van Malder, roepnaam Dompi, kennen we als de vrolijke presentator van Viervoeters, de Bachelorette en Radio Gaga en als de bevlogen acteur in series als Albatros en De Twaalf. Maar terwijl hij met zijn imposante verschijning de pannen van het dak speelt op de planken en voor de camera, wordt het fysiek steeds zwaarder om al dat gewicht mee te torsen. Na jaren diëten en onvermijdelijk weer bijkomen, overweegt hij een drastische oplossing: een Gastric Bypass.

In Patiënt Dompi volgen we zijn medisch traject maar we zijn ook getuige van de emotionele weg die hij aflegt met alle twijfels, angsten en vragen: Ga ik nog kunnen genieten van lekker eten als mijn maag de grootte heeft van een kippenei? Gaat mijn persoonlijkheid mee halveren met mijn gewicht? Ga ik nog een even goede acteur zijn als ik plots een dunner lichaam heb? Een beklijvende en intieme reeks over een acteur op weg naar een nieuw lichaam en een nieuw leven.

De Expeditie - Groenland (NIEUW)

Expeditie

In De Expeditie - Groenland maken Tine EmbrechtsJoris HesselsViktor VerhulstSven MaryLynn Van RoyenJinnih BeelsAverage Rob en Pommelien Thijs onder leiding van twee ervaren arctic gidsen een extreem uitdagende tocht in Groenland.

Met ski’s en een loodzware slee leggen ze in erg moeilijke omstandigheden een traject van 160 km af van Kangerlussuaq tot Sissimut, een ongerept en desolaat gebied en dit in vrieskoude omstandigheden tot -40°. Het worden onvergetelijke momenten in een prachtige omgeving. De deelnemers beleven een unieke ervaring en worden tegelijkertijd ook wel geconfronteerd met de eigen limieten, zowel fysiek en emotioneel, maar ook met die van de groep. 

Assisen (NIEUW)

Een moordzaak, een slachtoffer, een beschuldigde, een getalenteerde advocaat en een beenhard Openbaar Ministerie. En de jury, die wordt gevormd door het publiek, de kijker, de mensen thuis. Dat zijn alle ingrediënten voor de nieuwe interactieve fictiereeks Assisen.

Elke kijker maakt onderdeel uit van de grootste volksjury ooit van Vlaanderen en zal mee beslissen over schuld of onschuld. Daarvoor zal de Vlaming week na week aandachtig moeten luisteren naar alle getuigenissen en elk pleidooi, die tot leven komen via flashbacks. Twijfel, discussie, argwaan en een spannende ontknoping vormen de basis.

Klopt het wat de getuigen zeggen? Of zijn ze zelf verdacht? Het wordt een echte mindfuck. De waarheid komt pas na het verdict over schuld of onschuld aan het licht.

Liefdestips Aan Mezelf (NIEUW)

liefdestips

Euhm, liefde? Hoe werkt dat juist? Vanaf 29 januari is er de nieuwe, verrassende GoPlay-reeks Liefdestips aan Mezelf. Daarin neemt jong, opkomend talent Gloria Monserez de hoofdrol voor haar rekening. Gloria kruipt in de huid van Olivia die na het plotse vertrek van haar moeder verplicht moet intrekken bij haar pa, een talkshow-presentator die zijn gezin kort na Olivia’s geboorte verliet. Bovendien krijgt ze daar nog een plusmoeder en –zus bovenop.

De enige die Olivia’s gedachten wat kan verzetten is Max, waar ze een zwak voor heeft. Maar hoe de fuck weet ge of iemand u ook wil? En wanneer is dat dan ‘liefde’? In de hoop om antwoorden te krijgen op die vragen start Olivia - eerst al lachend -  een online onderzoek waarbij ze liefdestips verzamelt en uitprobeert. Maar hierdoor wordt ze al snel vooral met zichzelf geconfronteerd. 

Naast Gloria Monserez zitten er ook heel wat andere bekende namen in de cast, zoals o.a. Jean Janssens (Lisa, D5R), Nathan Naenen (wtFOCK, Kapitein Zeppos), Maïmouna Badjie (Season of Sex, Onder Vuur), Jelle De Beule (Callboys, Nonkels), Joke De Bruyn (Brak, Fair Trade) en Emilie De Roo (Grond, Nonkels).

Jan Jaap op Zondag (NIEUW)

JJ

Jan Jaap van der Wal gaf ondertussen het startschot voor zijn nieuwe latenighttalkshow Jan Jaap op Zondag. Daarin brengt de succesvolle comedian een satirische terugblik op de afgelopen nieuwsweek. Dat doet hij door middel van een satirische monoloog en bijdragen van het scherpe NieuwsteamDena VahdaniEva Kamanda en Pedro Elias. Én met muzikale begeleiding van de huisband: Flip Kowlier en de Zondagskinderen.

Boris (NIEUW)

Boris

In Boris maakt Jeroom samen met zijn twee vrienden Jonas Geirnaert en Bockie De Repper een roadtrip door Canada, in een iets te grote camper en gewapend met een Lonely Planet uit 1997. Het doel van de reis: naar het mooiste plekje van Canada trekken om daar de as van Jeroom z'n broer Boris uit te strooien.

Toen Jeroom een tiener was, werd er kanker vastgesteld bij zijn grote broer Boris. Boris nam zich voor om eens hij genezen was een reis door Canada te maken, maar het lot besliste daar anders over. 25 jaar later wil Jeroom zijn broer eren door die reis alsnog te maken. Jeroom wordt vergezeld door twee van zijn beste vrienden, Jonas Geirnaert en Bockie De Repper, die dienst doen als zijn emotionele sherpa’s. 

Ondanks het emotionele verhaal over het afscheid van Jerooms broer, is Boris een ode aan het leven, het verhaal van drie mensen die ondanks hun emotionele bagage de reis van hun leven beleven in één van de mooiste landen ter wereld. 

Tulpen uit Antwerpen (NIEUW)

Tulpen

Wat de mond niet zeggen kan, zeggen tulpen uit Antwerpen. Play4 komt in 2023 met het gloednieuwe muziekprogramma. In Tulpen uit Antwerpen, opgenomen in de nieuwste Play4-uitvalsbasis Play Zuid en in samenwerking met RTL4, zetten presentatoren Kat Kerkhofs en haar Nederlandse co-host Buddy Vedder dé Nederlandstalige covers van 2023 in de bloemetjes.

Een grote poule van artiesten wisselen elkaar af, zoals onder anderen Willy SommersKris Kross AmsterdamOlivia, MAKSIM en Tino Martin. Zij brengen telkens een nummer in hun eigen, gekende stijl. Welke Nederlandse én welke Vlaamse artiest hebben dé Nederlandstalige cover van het jaar beet? 

The Sky Is The Limit: All Stars (NIEUW)

tsitl

Goed nieuws voor de fans van The Sky is The Limit, want later dit jaar komt Peter Boeckx met een All Stars-editie. Voor The Sky Is The Limit: All Stars volgt Peter Boeckx de absolute toppers van de voorbije seizoenen.

Na enkele jaren duiken we terug in het leven van Willy Naessens en zijn Marie-Jeanne, en maken we kennis met het dochtertje van Harry en Olga. Ook stellingbouwer Michel Van den Brande maakt opnieuw zijn opwachting, en we komen te weten of de liefde van Marie-Anne De Nil voor ‘de saucisse’ nog even groot is.

Play Café (NIEUW)

Playcafe

Play Café is een magazine met een luchtige maar scherpe kijk op wat ons bezighoudt in de wereld met focus op showbizztrue crimesocial media en lifestyle. De apero onder vrienden in de vooravond waar je kletst over wat je die dag hebt gehoord of gelezen en wil delen met elkaar. De presentatoren van dienst zijn Viktor VerhulstCeline Van OuytselEvi HanssenTatyana Beloy en Matthias Vandenbulcke. Zij vormen dagelijks een presentatieduo.

Changing Rooms Vlaanderen (NIEUW)

changingrooms

In het nieuwe, dagelijkse zomerprogramma Changing Rooms Vlaanderen gaat Jani Kazaltzis op zoek naar buren die elkaars huis onder handen willen nemen.

De kandidaten wisselen twee dagen van huis om één kamer van hun buurman of -vrouw volledig in het nieuw te steken. Krijgt de uitgeleefde woonkamer een nieuwe jeugd, of steken ze toch liever een dosis pit in de slaapkamer? De kandidaten staan er echter niet alleen voor, want Jani en co krijgen de hulp van ervaren interieurdesigners én enkele handige harry’s zodat alles tot in de puntjes wordt afgewerkt. 

MasterChef (NIEUW)

masterchef

In deze gloednieuwe editie van MasterChef strijden een aantal amateurkoks tegen elkaar om de felbegeerde titel van MasterChef in de wacht te slepen. Onder toeziend oog van een driekoppige professionele jury geven de koks het beste van zichzelf en proberen ze de lekkerste gerechten op tafel te toveren.

Ook deze kleppers keren in 2023 terug naar het kleine scherm:

dtvv

 

De Tafel van Vier (SEIZOEN 2)

Na een succesvol eerste seizoen, is de live actuashow De Tafel van Vier er dit voorjaar opnieuw dagelijks om 20u.

emov

 

Extreme Makeover Vlaanderen (SEIZOEN 2)

In 2023 doorkruist de Extreme Makeover-bus opnieuw Vlaanderen. Ze hebben maar één doel voor ogen: het gezin in kwestie eindelijk hét geluk bezorgen dat ze verdienen door middel van een totale makeover van hun huis.

Nonkels


Nonkels (SEIZOEN 2)

Voor het nieuwe seizoen van Nonkels trekken we opnieuw naar de West-Vlaamse polders waar broers Willy, Luc en Pol Persyn niet met en niet zonder elkaar kunnen.

derechtbank

 

 

De Rechtbank (SEIZOEN 12)

In dit twaalfde seizoen volgt De Rechtbank voor het eerst de zittingen van de Nationale Kamer voor Discriminatie en Racisme van de Koninklijke Belgische Voetbalbond en bij het Vlaams Sporttribunaal.

niveau

 

 

Niveau 4 (SEIZOEN 4)

Niveau 4 is inmiddels aan zijn vierde seizoen toe: de voorbije reeksen leverden ruwe en ontnuchterende beelden op. Dit seizoen keert Niveau 4 terug naar waar het ooit allemaal begon: Brussel.

jdm


James De Musical (SEIZOEN 3)

James De Musical brengt Broadway naar Vlaanderen met een muzikaal spektakel voor jong en oud maar vooral met én voor onze eigen Vlaamse sterren.

verhulstjes


De Verhulstjes (SEIZOEN 4)

Pater familias Gert Verhulst roept zijn troepen opnieuw samen voor een gloednieuw seizoen familiale avonturen. De Verhulstjes verwelkomen ons dit seizoen elke week bij hun thuis op zondagavond. 

blindgekocht

Blind Gekocht (SEIZOEN 5)

Dit seizoen stappen ze blinder dan ooit in het avontuur, want makelaar Béa Vandendael geeft de fakkel door aan een nieuwe, nog onbekende makelaar. Maar presentator Jani Kazaltzis en interieurarchitecten Bart Appeltans en Kelly Claessens zijn wel op post.

de mol

De Mol (SEIZOEN 11)

Tegen de fabelachtige woestijn horizon van Arizona tekenen zich 10 zoekende silhouetten af, die binnenkort aan hun verovering van Amerika beginnen. Onder leiding van Gilles De Coster gaat een nieuwe groep kandidaten op zoek naar the big bucks.

cafedemol

 

Café De Mol (SEIZOEN 5)

En natuurlijk opent in Play Zuid ook Café De Mol haar deuren voor een nieuw seizoen speurwerk naar die duivelse saboteur.

viva

 

 

Viva La Feta (SEIZOEN 2)

Otto-Jan Ham en Jani Kazaltzis keren terug naar hun vakantiehuis op het zonovergoten Griekse eiland Sifnos. Daar zullen ze opnieuw acht bekende gasten vereren als Griekse goden.

msbv


Mijn Slechtste Beste Vriendin (SEIZOEN 2 & 3)

De fictiereeks Mijn Slechtste Beste Vriendin is terug in 2023, met een tweede én derde seizoen. De volledige reeks, inclusief seizoen 1, zal dit jaar te zien zijn op Play4.

klopjacht

Klopjacht (SEIZOEN 3)

Klopjacht is een razend spannend kat-en-muisspel. Want waar kan je naartoe als er een heel team topspeurders naar je op zoek is? Wat doe je als je gsm getraceerd wordt, of je contacten afgeluisterd worden… als je altijd achterom moet kijken en nergens veilig bent?

dasmtw

De Slimste Mens ter Wereld (SEIZOEN 21)

Na een iconische jubileumeditie met Danira Boukhriss Terkessidis als grote allesweter is de De Slimste Mens-arena weer helemaal klaar voor een geweldig nieuw seizoen bloed, zweet en schatergelach van Erik Van Looy.  

odo

Over De Oceaan (SEIZOEN 2)

Over De Oceaan is terug. Voor het tweede seizoen van deze bijzondere realityreeks stappen Ella LeyersAnnelien CoorevitsElodie OuedraogoGert VerheyenJames Cooke en Jonas Geirnaert aan boord van een zeiljacht om de indrukwekkende Atlantische Oceaan over te varen.

bb

Big Brother (SEIZOEN 3) 

In het derde seizoen zitten er opnieuw enkele onbekende Vlamingen en Nederlanders samen opgesloten in het inmiddels wereldberoemde Big Brother-huis.

stvm


Stukken van Mensen (SEIZOEN 8)

In het ondertussen al achtste seizoen van Stukken van Mensen staan zes topdealers klaar om opnieuw enkele kunstpareltjes op de kop te tikken. Alles, en dan vooral geld, gooien ze in de strijd om hun concullega’s af te troeven.

Huizenjagers


Huizenjagers (SEIZOEN 8)

Wekelijks stappen drie makelaars aan boord die de strijd aan gaan om de de perfecte match te vinden tussen potentiële kopers en hun droompand.

seds

Scheire en de Schepping (SEIZOEN 5)

In een nieuw seizoen van Scheire en de Schepping verkent Lieven Scheire opnieuw de wonderen van onze wereldbol en alle galaxies ver ver daarbuiten.

bov

Bake Off Vlaanderen (SEIZOEN 7)

Voor het zevende seizoen strijkt de witte baktent terug neer op het domein van het kasteel van Groenenberg in Sint-Pieters-LeeuwTien nieuwe, gepassioneerde amateurbakkers stomen zich klaar voor het nieuwe seizoen van Bake Off Vlaanderen.

jbov

Junior Bake Off Vlaanderen (SEIZOEN 3)

Dit jaar staan de ovens op het glooiende domein van het kasteel van Groenenberg in Sint-Pieters-Leeuw. Een sprookjesdecor waar acht frisse junior bakkers aan de start verschijnen voor het derde seizoen van Junior Bake Off.

sln

Sports Late Night / UEFA Europa (Conference) League

Sports Late Night is er elke zaterdag en zondag met Gilles De Coster, Bart Raes en Joris Brys. Zij brengen naar goede gewoonte alle hoogtepunten en doelpunten uit de Jupiler Pro League tot bij de grootste voetbalfans.