Ga naar hoofdinhoud
Justice For All

Dit zijn de 7 topadvocaten in Justice For All

Vanaf 29 oktober zoomt Justice For All in op zeven strafpleiters voor wie afpersing, verkrachting, moord en drugshandel schering en inslag zijn. Het zijn topadvocaten die elk op hun manier een gevecht met het gerecht leveren, maar telkens wel met één doel voor ogen: gerechtigheid.

Op donderdag 29 oktober om 20.35 uur op VIER. 

Omar Souidi (35)

Omar Souidi

Advocaat, dandy, taalfetisjist, mensenminnaar en ga zo maar door. Omar Souidi is niet te vatten in een paar woorden. Op nauwelijks enkele jaren tijd werd hij één van de bekendste en meest gemediatiseerde advocaten van het land. Mensen omschrijven hem ook als de brutaalste, gelet op de onverschrokkenheid waarmee hij roemruchte cliënten verdedigt. Nochtans schuilt er ook heel wat reliëf, humor en zelfrelativering in het karakter van deze rebel in toga. Mag zich al 12 jaar meester noemen.

Mounir Souidi (41)

Mounir Souidi

Naast Omar Souidi zit ook zijn oudere broer Mounir Souidi al 17 jaar in de advocatuur. Meester Mounir Souidi staat er als strafpleiter om bekend zijn cliënten te verdedigen met de nodige portie lef en creativiteit. Zijn collega’s roemen hem omwille van zijn bijzondere kennis van de procedure, overredingskracht en gedrevenheid in de rechtszaal. Cliënten vertrouwen hem door zijn grenzeloze drang om te winnen. Zijn credo luidt: zacht als het kan, hard als het moet. Met 20 assisenzaken achter de kiezen kent hij het klappen van de zweep.

Bart Vosters (50)

Bart Vosters

Meester Bart Vosters is advocaat sinds 1997. Van bij het begin van zijn carrière heeft hij zich toegelegd op strafzaken. In 2014 stond hij mee aan de wieg van Crimilex, een kantoor met ondertussen 5 advocaten en 3 vestigingen. Vosters behandelt binnen het kantoor de zwaardere zaken zoals dossiers van moord, zware geweldpleging en grote drugsdossiers. Hij heeft ondertussen ook al 23 assisenzaken achter de rug en nog een aantal in het vooruitzicht. 

Bert Vanmechelen (41)

Bert Vanmechelen

Meester Bert Vanmechelen voltooide zijn rechtenstudies in 2003 en startte in 2007 zijn eigen kantoor in Sint-Truiden. Vanmechelen legt zich uitsluitend toe op strafrecht en kan net als zijn confraters terugvallen op heel wat ervaring voor de correctionele rechtbanken, de hoven van beroep en assisen. Vanmechelen heeft een groot rechtvaardigheidsgevoel, wat maakt dat hij de rechten van zowel slachtoffers als daders met een uitgesproken passie verdedigt. Hij is als bezieler en oprichter van de ‘Fighters Against Cancer’ actief voor het goede doel. Daarnaast was Vanmechelen zelf jaren actief als profbokser en semiprofessioneel thaibokser.

Dimitri De Béco (38)

Dimitri De Béco

Meester Dimitri de Béco is al sinds 2005 ingeschreven aan de Franstalige balie van Brussel. Meteen na zijn stage stampte hij al zijn eigen kantoor uit de grond. De Béco houdt zich uitsluitend bezig met strafrecht, zowel algemeen als financieel. Meester de Béco behandelde de voorbije vijftien jaar al een dertigtal assisenzaken. Met zijn passie en doorgedreven kennis van zaken behandelt hij elk dossier op uiterst professionele manier. Eén ding is zeker: hij zal altijd het onderste uit de kan halen.

Pol Vandemeulebroucke (57)

Pol Vandemeulebroucke

Meester Pol Vandemeulebroucke is de ouderdomsdeken van de zeven zwaargewichten van de balie. Hij kan 25 jaar ervaring op tafel leggen en stond al op 43 assisenzaken. Hij heeft een harde reputatie in Antwerpen, maar Vandemeulebroucke deinst voor niets of niemand terug en neemt zeker geen blad voor de mond. Hij kent als geen ander de donkere kant van de mens. Zo was hij onder anderen de advocaat van Hans Van Themsche en Danny Vanhamel.

Thomas Gillis (45)

Thomas Gillis

Meester Thomas Gillis begon zijn carrière aan de Gentse balie als advocaat-stagiair in 1999 en op 1 januari 2007 richtte hij Gillis Advocatenkantoor op. Voor hem zijn passie voor het strafrecht, volharding, doortastendheid, enthousiasme en veel energie een must. En het is die fighting spirit die Gillis elke dag opnieuw voor zijn cliënten meeneemt naar de rechtbank. Meester Gillis zit al meer dan 20 jaar in de branche en behandelde al 22 assisenzaken.