Ga naar hoofdinhoud
Junior Bake Off Vlaanderen

Onze 8 junior bakkers stellen zich voor...

Ze zijn met acht. Acht jonge bakkertjes. En gedurende 6 weken zullen zij de mooiste bakkunsten toveren. Leer onze juniors hieronder beter kennen!

 

Louise

12 jaar (1ste middelbaar), woont in Vloesberg

Voor Louise is bakken meer dan een hobby. Ze is hier om te winnen, een competitiebeest pur sang. Ze heeft eerder een klassieke bakstijl. Ze is wel een all around bakker en bakt bijvoorbeeld ook graag brood en sandwiches. Louise heeft een heel goede band met haar mama, die is glutenintolerant en dus maakt ze vaak glutenvrije taarten voor haar.

Lievelingsgebak: appeltaart

‘Bakken is voor mij mezelf zijn, en mensen er mee blij maken!’

 

Eleonore

10 jaar (6de leerjaar), woont in Boekhoute

Haar mama is professioneel bezig in de patisserie met haar ‘L’Atelier Sucré. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Eleonore de bakmicrobe van haar te pakken heeft. Ze kijkt erg op naar haar mama en de twee bakken veel samen. Eleonore wil haar mama fier maken! Ze is ambitieus en wil het graag goed doen. Ze heeft een strakke en minimalistische bakstijl. Eerder klassiek qua smaak.

Lievelingsgebak: chocolade frambozentaart

 

‘Bakken is zoals schilderen, maar dan met ingrediënten’

 

Lars

15 jaar (4de middelbaar), woont in Steenokkerzeel

Lars is samen met Jasper de oudste bakker in de tent. Dat vindt hij wel tof. In zijn taarten vertelt Lars graag verhalen. Hij is een conceptuele bakker. Zijn stijl is fantasierijk en bombastisch, zijn smaken zijn eerder klassiek. Hij vindt gewone taarten saai. Hij geniet van het hele tv-gebeuren en is al snel helemaal gewend aan de camera’s.

Lievelingsgebak: eclair

 

‘Bakken is voor mij als een Labo, experimenteren om te leren’

 

Felix

14 jaar (3de middelbaar), woont in Vloesberg

Felix bakt van zijn 5 jaar. Hij leerde het van zijn oma en de 2 bakken nog steeds vaak samen. Hij is vooral een chaotische bakker: zowel de manier waarop hij bakt als het resultaat Hij heeft een eerder eenvoudige stijl en zijn smaken zijn klassiek. Zijn enthousiasme is echter extreem groot.  Felix is een echte spraakwaterval en ook heel grappig. Hij praat non stop!

Lievelingsgebak: fraisier

 

‘Bakken is voor mij puur geluk’

 

Cato

12 jaar (1ste middelbaar), woont in Waardamme

Cato is een nette bakker, ook in haar baksels kan roze vaak niet ontbreken. Ze is eerder klassiek van smaak en gebruikt heel veel aardbeien en slagroom omdat dat het enige is dat ze zelf echt graag lust.

Lievelingsgebak:  frangipanetaart (met citroen)

 

‘Ik vind bakken de max omdat ik creatief kan zijn met kleuren, smaken en vormen!’

 

Sille

11 jaar (6de leerjaar), woont in Brussel

Naast bakken, is Sille’s grootste passie voetballen. Sille is een stoere griet en ook in haar bakken is ze niet van de tierlantijntjes. Ze is grote fan van Ottolenghi en gek op zijn recepten. Sille is een alternatief meisje met een hart voor het milieu.Ze noemt zichzelf een klimaatactiviste, is vegetariër en gebruikt dus ook bij het bakken geen gelatine.

Lievelingsgebak: moelleux au chocolat

‘Bakken is voor mij bijna net zo leuk als voetballen...maar wel lekkerder....’

 

Janne

14 jaar (3de middelbaar), woont in Wilrijk

Janne is een kunstzinnig en creatief meisje en dat merk je ook in haar bakken. Zowel qua vorm als qua smaak, mag het een tikkeltje anders zijn.  Ze experimenteert graag en is niet bang nieuwe dingen uit te proberen. Zelf lust ze het liefst rauw deeg, wat natuurlijk ook speciaal is.

Lievelingsgebak: american cookies met een extra snufje zout

‘Bakken is voor mij net zoals tekenen en stikken, één van de vele manieren om met mijn creativiteit bezig te zijn’

 

Jasper

15 jaar (5de middelbaar), woont in Zutendaal

Qua bakken heeft Jasper een heel volwassen stijl, zowel in smaak als uitzicht. Hij is een technisch sterke bakker en houdt niet van kleurstoffen, rolfondant of bombastische taarten. Hij is eerder van de klassiekers. Een taart moet er voor hem in eerste plaats smakelijk uitzien en dat vindt hij persoonlijk niet het geval bij taarten met kleurstoffen.

Lievelingsgebak: bokkenpootjestaart

‘Bakken is voor mij ontspanning en mijn passie’

 

 

En nu, bakken maar!

Junior Bake Off Vlaanderen, vanaf 6 januari elke woensdag om 20u35 op VIER en VIER.be.