Ga naar hoofdinhoud
Huizenjagers

Verduidelijking betreffende de tweede aflevering

Huizenjagers

Het klopt dat producent ZODIAK de zendmasten in postproductie heeft toegevoegd om het verhaal te onderstrepen met een knipoog.

"In Huizenjagers staan de makelaars en de kandidaat-kopers steeds centraal. Het persoonlijk verhaal en de specifieke wensen van de kopers zijn een belangrijk onderdeel van de reeks. We willen dit verhaal ook altijd zo duidelijk mogelijk schetsen naar de kijker toe. In de aflevering van gisteren was er een dame die stralingsgevoelig was en dus geen hoogspannings-of zendmasten in de buurt van haar woning wilde, zoals nu wel het geval is. We hebben dit ook hier zowel visueel als auditief proberen te benadrukken bij de voorstelling van de kandidaten, met hoogspanningsmasten en een knetterend geluidseffect met het oog op een helder verhaal brengen. Dit doen we wel vaker op een ludieke en absurde manier om de kijker volledig onder te dompelen in het verhaal, denk maar aan een extra luide claxon van een vrachtwagen die op een drukke baan passeert of grappige dierengeluiden om het landelijk karakter van een gemeente te onderstrepen. En dat is ook hier gebeurd."

VIER heeft met de producent afgesproken om in de toekomst mogelijke verwarring te vermijden en de kijker altijd duidelijk te informeren als er grappige of ludieke beeldelementen toegevoegd worden. Dit geldt ook voor alle andere VIER-programma’s.