Ga naar hoofdinhoud
Gent West

Dit is de cast van het tweede seizoen van Gent West

Na de moord op Kat Jacobs, wordt Veronique in afzondering geplaatst. Sam profiteert van de situatie en palmt de drugshandel binnen Gent West volledig in. De tirannieke De Sutter, de nieuwe directrice van de gevangenis, is vastbesloten om Gent West drugsvrij te maken en ziet in Veronique de ideale persoon om Sam van de troon te stoten en haalt haar uit afzondering. Maar voor Veronique geldt maar één ding : wraak nemen op de moordenaar van haar dochter.

De cast:

Veronique

Veronique Dockx
(Ruth Becquart)

Veronique zit in de gevangenis wegens poging tot doodslag, nadat de stoppen bij haar zijn doorgeslagen omdat haar man David haar jarenlang heeft geterroriseerd en mishandeld. Tijdens haar straf wordt haar dochter, Luna, vermoord door de zoon van gevangene en rivaal Kat. Veronique ruimt Kat uit de weg, maar zint nog steeds op wraak.


Sam

Sam(antha) Beckers
(Charlotte Anne Bongaerts)

Sam is de natuurlijke leider op de afdeling. Ze deinst er niet voor terug haar sexappeal uit te spelen om haar status te verstevigen.


Directrice

NIEUW

Marleen De Sutter
(Gert Portael)

Directrice De Sutter vervangt Sarah Van Marcke en past meteen een streng beleid toe. Ze is vastbesloten om Gent West drugsvrij te maken en gebruikt daarvoor pionnen binnen de gevangenis.


Tom

Tom Vrankx
(Michaël Pas)

Tom is kwartierchef. Hij heeft zelf een zwaar verleden van drank en drugs. Hij heeft een punt gezet achter dat liederlijke leven toen hij Christel Wouters ontmoette.


Vera

Vera Deloo
(Inge Paulussen)

Vera is adjudant van de directeur. Haar job betekent alles voor Vera. Daarnaast heeft ze geen leven, daar zorgt haar manipulatieve en overbeschermende moeder Rita voor.


Anja

Anja Vandael
(Els Olaerts)

Anja is blokverantwoordelijke, zij is de gevangene die bemiddelt tussen de gevangenen en als hun woordvoerder optreedt. Binnen de gevangenismuren kan iedereen bij Anja terecht met bezorgdheden of problemen.


Sacha

Sacha Hamid
(Julia Ghysels)

Onder invloed van drank en drugs heeft Sacha een ongeluk gehad waarbij haar vriendin overleden is. Ze betaalt een zware tol in de gevangenis voor deze jeugdige misstap.


Axelle

NIEUW

Axelle Van Haver
(Sebastien Dewaele)

Axelle springt uit in de vrouwengevangenis als een transgender. Ze voelt zich onwennig tussen de criminelen, maar wint stilaan het vertrouwen van enkele gevangenen.

 


Steve

Steve De Wulf
(Gert Winckelmans)

Cipier Steve is een gewezen beroepsmilitair. Hij lijdt aan PTSS (posttraumatische-stressstoornis) nadat hij in noodlottige oorlogssituaties collega's zag omkomen. Hij heeft het hart op de tong.


Fiona Jovanovic
(Greet Verstraete)

Fiona, beter bekend als Smalle, is de hondstrouwe rechterhand van Sam Beckers.

Linda

Linda Dhondt
(Kadèr Gürbüz)

Linda is één van de vrouwelijke cipiers. Ze is kritisch ingesteld en neemt doorgaans geen blad voor de mond.

Patsy

Patsy Van Lancker
(Veerle Dobbelaere)

Patsy is binnen en buiten de gevangenismuren de rechterhand van Kat Jacobs en bij uitbreiding een getrouwe van de ganse clan Jacobs.