Expeditie Robinson

Dit zijn de Vlaamse kandidaten van Expeditie Robinson 2020

Koen
Koen

Koen

Leeftijd: 37

Beroep: Beroepsmilitair

Woont: Leopoldsburg

Koen is een echte militair. Rechtlijnig, gedisciplineerd en een echte man zoals hij denkt dat mannen horen te zijn. Hij zit bij een gevechtseenheid en wordt regelmatig op missie gestuurd. Koen heeft een duidelijke mening over de expeditieleden van voorgaande jaren. Allemaal watjes die bij het minste of geringste janken. Echte mannen huilen niet. Hij kan niet wachten om de fysieke proeven te doen, de denkproeven kijkt hij minder naar uit. Als hem iets niet zint of als mensen de kantjes ervan af lopen zal hij ze er zeker op aanspreken. Zijn zwakke plek is dat hij snel zijn geduld verliest. Overleven is voor hem geen probleem, dat heeft hij geleerd in het leger.

Natassia
Natassia

Natassia

Leeftijd: 27

Beroep: verpleegkundige

Woont: Antwerpen

Natassia is oorspronkelijk van Congolese afkomst. Als model heeft ze al veel van de wereld gezien, maar op dit moment rondt ze haar studie verpleegkunde af. Ze heeft jarenlang op hoog niveau geturnd en die winnersmentaliteit wil ze meenemen naar het eiland. Ze wil winnen. Daarvoor is ze bereid tactisch te spelen. Ze is een persoon met een mening, ze is eerlijk en rechtuit en zegt wat ze denkt.

Thomas
Thomas

Thomas

Leeftijd: 31

Beroep: zelfstandig elektricien

Woont: Vichte

Thomas is het type stoere kerel. Gespierd, lang haar, baardje, veel tattoos. Maar Thomas is ook een hele olijke, goedlachse kerel. Hij is heel energiek en kan niet stilzitten. Op het eiland wil hij eens fatsoenlijke bedden en hutten maken i.p.v. die kansloze bouwwerken die hij tot nu toe heeft gezien. Hij kan het niet aanzien dat mensen maar op het strand gaan liggen. Doe iets! Zoek eten, bouw iets! Hij kan goed bouwen, verder heeft hij geen survival skills. Het woord opgeven kent hij niet. De Dodentocht deed hij zonder voorbereiding en hij zag drie maanden af om mee te doen aan de Men’s Health Contest.

Ruth
Ruth

Ruth

Leeftijd: 33

Beroep: Militair

Woont: Lint

Ruth is een oersterke vrouw die haar mannetje staat. Zowel in het leger als in het thaiboksen is zij gewend om ervoor te gaan. Ze is een harde tante die altijd voor de winst gaat. Ze heeft 12 jaar lang op hoog niveau aan Thai bokswedstrijden meegedaan en doet het nu nog 3 x in de week. Verder doet ze fanatiek aan paaldansen. Ze is een echte fanatiekeling, gaat echt 100% voor de winst. Ze is een echte flapuit, praat voordat ze denkt. Haar tactiek is om proeven te winnen en goed in de groep te liggen. De zwakke schakels moeten eruit, met kneuzen wil ze niet op het eiland blijven zitten.

Kevin
Kevin

Kevin

Leeftijd: 38

Beroep: Cabin crew

Woont: Kontich

Vorig jaar moest Kevin het in de Vlaamse selectie net afleggen tegen danser Thomas. Die heeft hij goed geobserveerd en hij gaat het zeker anders doen. Hij is in ieder geval een stuk sterker en oefent al een tijdje op evenwicht en kracht. Hij ziet de expeditie als een spel en heeft er dan ook geen moeite mee om vals te spelen. Liegen is iets anders dan iets niet zeggen… Kevin ziet zichzelf vooral samenspannen met de dames van het eiland.

Liesbet
Liesbet

Liesbet

Leeftijd: 45

Beroep: psychiatrisch verpleegkundige

Woont: Aalst

Liesbet is een spontane vrouw met veel doorzettingsvermogen. Ze wil alles uit het leven halen! Ze zoekt nu uitdagingen in de sport zoals marathons lopen en de Dodentocht, maar ze wil nog dieper gaan. Liesbet laat niet over zich heen lopen. Ze wil haar eigen wil nog wel eens doordrijven en is niet bang om haar mening te geven. Ze houdt graag vast aan haar eigen structuur en regels. Ze komt niet naar het eiland om vrienden te maken, wel om vriendelijk te zijn. Ze kijkt er naar uit om alleen op een eiland te zitten.

Niels
Niels

Niels

Leeftijd: 29

Beroep: accountmanager IT

Woont: Leuven

Niels is een knappe, gespierde selfmade man. Heeft geen rijbewijs, maar toch werkte hij als autoverkoper en maakt hij nu carrière als accountmanager. Hij is enorm ambitieus en had eigenlijk profvoetballer willen worden. Niels is bloedfanatiek en wil echt winnen. Hij kan absoluut niet tegen zijn verlies. Toch is hij in het dagelijks leven een gezellige, sociale kerel. Dat zal dan ook zijn tactiek zijn op het eiland

Farah
Farah

Farah

Leeftijd: 26

Beroep: Blogger

Woont: Barcelona

Farah is het prototype fitgirl/blogger. Een frisse, blonde meid die 3 jaar geleden naar Barcelona is verhuisd en vanuit daar blogt over lifestyle, voeding en carrière. Ze eet heel gezond en sport veel. Maar ze is zeker niet naïef. Het is een slimme meid die veel van de wereld heeft gezien en ook al veel in het buitenland gewoond heeft. Zo werkte ze al in de jungle van Guatemala en Costa Rica en reisde ze op haar 20e alleen door Midden Amerika. Nu coacht ze, naast haar blogs, expats in Barcelona in het maken van keuzes in hun leven. Farah wil zo lang mogelijk in de expeditie blijven. Haar onschuldige uiterlijk is haar troef, daarmee wil ze ver komen. Ze is koppig en laat zich niet doen.