Expeditie Robinson

Dit zijn de Nederlandse kandidaten van Expeditie Robinson 2020

Jorik
Jorik

Jorik

Leeftijd: 42

Beroep: Voetbalintermediair

Woont: Helmond

Jorik komt in eerste instantie over als een gezellige Brabantse knuffelbeer. Een echte Bourgondiër en familieman. Hij praat makkelijk over zijn emoties en huilt als het moet. Hoewel hij overkomt als een gezellige kerel, is hij ook ontzettend en direct. Dat brengt hem nogal eens in de problemen want niet iedereen kan dat waarderen. Hij maakt heel makkelijk vrienden, maar in het spel zijn er geen regels, de winst is het belangrijkste.

Eva
Eva

Eva

Leeftijd: 32

Beroep: Hoofdconducteur

Woont: Hoorn

Eva is het type ‘niet lullen maar poetsen’. Eva is hoofdconducteur bij de NS en heeft tijdens haar werk al veel meegemaakt. Ze is gek op spelletjes, sociaal, fysiek en mentaal sterk, maar als haar iets niet zint dan zal ze zich zeker laten horen. Ze is bewust alleenstaande moeder van een dochtertje van 1,5, dat was haar grote droom. Ze gaat het spel tactisch spelen maar weet niet zeker of ze haar mond kan houden als het er op aan komt. Opgeven is geen optie voor haar.

Elroy
Elroy

Elroy

Leeftijd: 32

Beroep: Mental coach

Woont: Mierlo

Elroy is een gespierde, slimme gast met lange donkere haren die net vader is geworden. Hij heeft vroeger bij defensie bij de Rode Baretten gezeten, een tough cookie dus. Nu traint hij (oa) militairen, zowel op mentaal als fysiek vlak. Elroy wil koste wat het kost de expeditie winnen. Daarvoor neemt hij zijn fysieke skills mee maar ook zijn mentale. Met zijn coaching ervaring wil hij zijn teamgenoten manipuleren bij het maken van keuzes en de sfeer bepalen waardoor ze op iemand zullen gaan stemmen.

Aisha
Aisha

Aisha

Leeftijd: 28

Beroep: Dansdocent/Eigenaar van 3 dansscholen

Woont: Amsterdam

Aisha haal je er meteen uit in een groep. Groot, enorme bos krullen en een brede lach op haar gezicht. Het is de Beyoncé van de lage landen. Aisha komt oorspronkelijk uit Sierra Leone en is als baby geadopteerd door een Nederlands gezin. Als dochter van een dorpshoofd heeft ze in haar thuisland nog eens 18 halfbroers en zussen. Dit alles heeft haar gevormd tot een ontzettende sterke jonge vrouw die heeft gestudeerd aan de dansacademie en nu op haar 28e al drie dansscholen heeft met 500 leerlingen. Ondernemen vindt ze geweldig. In een groep is zij de sfeermaker, het sociale dier, maar ze laat zich de kaas niet van het brood eten. Ze weet precies wat ze wil en dat is winnen. En niemand op het eiland gaat haar daarbij in de weg staan!

Nelleke
Nelleke

Nelleke

Leeftijd: 31

Beroep: Ondernemer/sportschoolhouder

Woont: Amsterdam

Nelleke is een echte beauty die niet op haar mondje is gevallen. Ze is niet per se sociaal, is geen allemansvriend en kan slecht tegen zeurende mensen. Eigenlijk is ze een beetje een einzelgänger, ze weet zelf het beste hoe ze het wil. Ze is vastberaden om de expeditie te gaan winnen en daar heeft ze veel voor over: “een voor een gooi ik ze voor de trein”. Ze kan vissen, hutten bouwen en bomen klimmen en reist standaard met haar firesteel. Kortom; de ultieme Bondgirl.

Anouk
Anouk

Anouk

Leeftijd: 30

Beroep: Coffee expert

Woont: Utrecht

Anouk is het mega fanatieke, super fitte hockeygirl. Voor haar werk proeft ze 300 tassen koffie per dag, maar daarnaast speelt ze hockey op hoog niveau. Ze is zonder twijfel een tactische speler, een wolf in schaapskleren. Opgeven is geen optie, ze gaat door tot het bittere eind en daarvoor is ze bereid ver te gaan. Al zal ze zich sociaal opstellen in de groep. In de eerste fase staat het teambelang voorop, de zwakkeren maken het team zwak en moeten eruit of worden erop aangesproken. Daarna is het ieder voor zich en is alles geoorloofd. Een bloedfanatiek, meedogenloos blondje.

Dennis
Dennis

Dennis

Leeftijd: 26

Beroep: trappenmaker

Woont: Joure

Dennis is wat je noemt een bruistablet. Een typische adhd-er die overloopt van de energie en geen moment stil kan zitten. Een hele joviale, enthousiaste man. Goudeerlijk, hij kan slecht tegen mensen die liegen. Een spannende combinatie dus met teamgenoten die daar een stuk minder moeite mee hebben. Deze stuiterende Fries is geen keiharde tactische speler, maar hij zal zich in eerste instantie gedeisd houden en zijn oor goed te luisteren leggen. Vervelen is geen optie voor hem dus hij wil altijd bezig blijven op het eiland. Een uitdaging voor zijn kampgenoten…

Herman
Herman

Herman

Leeftijd: 48

Beroep: uroloog

Woont: Almelo

Herman is de oudste kandidaat. Qua fysiek en interesses valt hij nogal op tussen de rest van de expeditieleden. Hij is de intellectueel die het fijn vindt om naast zijn precisiewerk in de OK bezig te zijn in de natuur en op zijn boerderij. Daarnaast jaagt en vist hij. Hij kan zich prima redden in de natuur. Herman ziet zichzelf als de vrolijke noot in de groep, maar sociaal is hij niet de sterkste… Hij weet veel en wil zijn kennis graag delen op het eiland. Maar hij is ook nogal eigenwijs. Het tactische spel heeft niet zijn voorkeur, maar hij schuwt het zeker niet als het nodig is. Alles om zover mogelijk te komen in de expeditie. Het woord opgeven kent hij niet en hij is behoorlijk competitief.