Ga naar hoofdinhoud
De Rechtbank

Maak kennis met de rechters uit het elfde seizoen van De Rechtbank

Afgevaardigd Vrederechter Jo Vanbelle

rechter vanbelle

Jo Vanbelle is afgevaardigd vrederechter in Elsene (Brussel). Een strenge maar meelevende rechter, daarentegen ook eentje die niet met zich laat sollen. Iets wat advocaten zullen beamen. Een saaie zitting, dat is iets wat bij hem niet snel zal gebeuren. Er wordt regelmatig ruzie gemaakt, maar Vanbelle houdt de touwtjes steeds stevig in handen. Hij zetelt in Elsene, een gegoede Brusselse gemeente.

 

Politierechter Dominique Reyniers

rechter reyniers

Rechter Dominique Reyniers is eigenlijk vrederechter maar anno 2021 werkt ze ook voor de politierechtbank van Antwerpen als politierechter. Ze is één van de rechters die de speciale coronazittingen leiden. Ze velt haar oordeel over de schendingen van de coronamaatregelen tijdens de verschillende fases van de lockdowns in ons land: vooral samenscholingen en lockdownfeestjes passeren bij haar de revue. Reyniers was procureur des konings bij het parket van Turnhout en werkte meer dan 23 jaar voor het parket van Antwerpen.

 

 

 

Correctionele rechter Guido Casier

Rechter Casier

Guido Casier werkt voor de correctionele rechtbank van Kortrijk (West-Vlaanderen). Hij ziet voornamelijk zaken betreffende drugs, diefstal, partnergeweld, belaging en stalking. Een rechter die zijn tijd neemt om de beklaagden te ondervragen, in het gepaste West-Vlaamse dialect en elke zaak graag tot op het bot uitzoekt.

 

Politierechter Marco Ossena Cantara

rechter ossena

Marco Ossena Cantara werkt voor de politierechtbank van Verviers (Luik), hij was, samen met zijn vertouwde procureur, ook te zien in het tiende seizoen van De Rechtbank. Rechter Cantara is een man van het volk, hij behandelt elke zaak met een grote passie voor zijn job. Met zijn humor en vele wijsheden, zorgt hij voor een relativerende noot, zonder het recht uit het oog te verliezen. Hij behandelt voornamelijk zaken over snelheid, drugs of alcohol in het verkeer en vluchtmisdrijven.

 

 

 

 

Onderzoeksrechter Miriam Schoors

rechter schoors

Miriam Schoors is onderzoeksrechter in Leuven (Vlaams- Brabant). En vergis u niet: “Het is niet omdat ik er niet streng uitzie, dat ik geen strenge beslissingen neem, hoor.” Als onderzoeksrechter behandelt ze vooral zaken over diefstal, jonge dealers en partnergeweld.

 

Correctionele rechter Sandrine Hermant

rechter hermant

Sandrine Hermant is rechter in de correctionele rechtbank van Charlerloi (Henegouwen). Een opvallende rechter, eentje die niet op haar mond is gevallen en haar stem durft te verheffen tijdens zittingen. Tegelijkertijd is ze ook een zeer begripvolle rechter, tijdens haar zittingen bestaan er geen domme vragen. Haar zaken gaan over geweld, zware drugs, doodslag…

 

 

 

 

 

 

Politierechter Chris De Roy

rechter deroy

Chris De Roy is politierechter in Sint- Niklaas (Oost- Vlaanderen). Een strenge rechter, die wekelijks volle – natuurlijk mooi gespreid in coronatijden - zittingszalen voor zich krijgt. Hij behoudt steeds zijn kalmte, maar laat niet met zich sollen. Hij ontfermt zich over zaken met betrekking tot drank en drugs in het verkeer en vluchtmisdrijven, over agressief rijgedrag en chauffeurs die toch blijven rijden terwijl ze hun rijbewijs kwijt zijn. Hij schuwt het uitdelen van het alcoholslot niet.

 

Vrederechter Jan Vandeborne

rechter vandeborre

Vrederechter Jan Vandeborne is vrederechter in Maasmechelen (Limburg). Limburg boven. Een meelevende rechter die graag luistert naar de mensen die voor hem staan. Een goedlachse man die ook verzoeningszittingen houdt en vaak op plaatsbezoek gaat.

 

 

 

 

 

 

 

Onderzoeksrechter Laurence Wauthier

rechterw

Laurence Wauthier is onderzoeksrechter in Charlerloi (Henegouwen). Ze behandelt vooral zaken die te maken hebben met partnergeweld, slagen en verwondingen, belaging...