De Mol

De Mol keert terug in de lente

Er zal in het voorjaar een volwaardig nieuw seizoen van De Mol op tv te zien zijn. "Ik ben ongelooflijk blij en opgelucht dat we de opnames van het nieuwe seizoen van De Mol succesvol hebben afgerond. Dat was - en is - allerminst een evidentie in deze onzekere tijden", zegt presentator Gilles De Coster.

"We zijn dit jaar vroeger dan gebruikelijk aan de opnames begonnen en hebben onszelf zeer strenge coronaregels opgelegd om elk risico te vermijden. Ik ben dan ook ontzettend trots op mijn collega’s, en heel dankbaar dat we ondanks die moeilijke omstandigheden toch een nieuwe reeks hebben gedraaid. De Mol zal er zijn in het voorjaar, met alles erop en eraan, en ik kijk er nu al heel hard naar uit om dat nieuwe avontuur op Vlaanderen los te laten.

Veiligheid voorop

Uiteraard heeft de realiteit van het coronavirus ook een grote impact gehad op de opnames van het programma. "We hebben vooraf, in samenspraak met artsen en virologen, een systeem opgezet van uitgebreide veiligheidsmaatregelen: kandidaten, redactie, crew en andere medewerkers waren onderverdeeld in zeer strikt afgescheiden bubbels. Iedereen is om de paar dagen getest, en uiteraard waren er de gouden regels rond sociale afstand, handhygiëne en de mondmaskerplicht."

Daarnaast was er dit jaar ook een coronamanager aanwezig bij de opnames, wiens taak het was om te letten op de naleving van alle afspraken, het voorbereiden van de plekken waar we werkten en aten, en de testen te organiseren. "Al die voorzorgsmaatregelen, maar vooral de plichtsbewuste manier waarop iedereen ze heeft gerespecteerd, hebben ervoor gezorgd dat we de opnames hebben kunnen voltooien”, zegt Gilles.