Ga naar hoofdinhoud
Dance Dreams

Maak kennis met de de 7 danstalenten uit Dance Dreams

In een nieuwe Vlaamse realityreeks gaan zeven gedreven danstalenten elke dag tot het uiterste om hun droom te bereiken, professioneel danser worden. En dit doen ze niet alleen, achter elke danser die de beste wil zijn staat een mama of papa die hen helpt en pusht om verder te gaan. In Dance Dreams volgen we een jaar lang zeven dansers en hun ouders, ze hebben er alles voor over om van hun passie hun droom te maken. We zien hun dagelijkse leven, de druk van de danswereld en hoe deze ouders hier mee om gaan om hen zo ver te krijgen.

Ella en mama Sandra

Sandra: “kindjes kijken op naar Ella, wij vinden dat als je positief in het leven staat je al van jonge leeftijd veel kan bereiken.”

Met bijna 90.000 volgers op Instagram is Ella een echt social media fenomeen. Ze heeft een eigen Youtube-kanaal, is actief op TikTok, heeft sponsordeals en een eigen kledinglijn. Deze 10-jarige is dus best indrukwekkend, maar ze staat er niet alleen voor. Mama Sandra en Papa Amer offeren letterlijk alles op voor dochtertje Ella. Ella danst al van haar drie jaar en traint ongeveer 20 uur per week, ze won al meer dan 100 wedstrijden in verschillende dansstijlen en is zo misschien wel het grootste danstalentje van Vlaanderen. In 2019 nam ze deel aan Belgium’s Got Talent en haalde de finale. Als Bosnische vluchtelingen doen Ella’s ouders er alles aan om haar en broertje Noah alles te kunnen geven. De grote droom van Ella en haar mama is verhuizen naar LA om daar door te breken.

Ella en mama Sandra

Lee en mama Gina

“Ik leg veel druk op mijn eigen schouders. Ik wil het zelf heel goed doen, als ik het niet goed zou doen dan zou ik mij slecht voelen en teleurgesteld zijn.”

Lee is geboren voor het podium en dit heeft ze natuurlijk van mama Gina, zangeres van X-Session en papa George, acteur die we kennen van de bekende reeksen Zone Stad en Auwch. Lee studeert hedendaagse dans aan de kunsthumaniora. Dansen is haar leven en haar passie. Ze pusht zichzelf om zo goed mogelijk te worden. Op school krijgt Lee al heel wat dansles en daarnaast danst ze zelf nog veel thuis, wekelijks zal ze toch al snel rond 30 uur per week dansen. Ondanks haar creatieve genen heeft Lee nog niet veel wedstrijdervaring, maar de wedstrijden die ze deed won ze.

Lee en mama Gina

Sam en mama Lies

“Als peuter kon ik echt nooit stilzitten en dan hebben ze mij laten dansen. Ik merkte dat ik snel de dansjes kon oppikken en toen is de liefde voor dans gestart”.

15 jaar oud, maar Sam weet wat ze wil. Ze is een gepassioneerde danseres die zich graag verdiept in Hedendaagse en Moderne stijlen. Ook is ze een gedreven danseres in Urban stijlen. Sinds ze twee was, heeft dansen een grote rol gespeeld in haar leven. Dans is een uitlaatklep en een uitvlucht van de buitenwereld. Sinds haar puberteit startte, heeft Sam door dat ze toch liever door het leven gaat als meisje. In haar transitie heeft ze de volle steun van haar familie.

Sam en mama Lies

Yulia en mama Sofie

“Ik kijk echt op naar mijn familie omdat ze allemaal zo goed kunnen dansen. Ik wil graag in hun voetsporen treden.”

Yulia is Belgisch kampioene discodansen en haalde de vijfde plaats op het wereldkampioenschap. Nog maar 17 jaar en toch behoort Yulia al bij de Europese top. Yulia haar gezin is zeer bijzonder, zo maakt ze deel uit van een bekende Vlaamse dansdynastie, de familie Dursin. Dursin staat voor dans want Yulia’s grootouders, ouders, tantes, nonkels en haar broers dansen allemaal. Zo hebben vele van hun familie internationale overwinningen op hun naam staan. Ze krijgt les van al haar familieleden. Latin krijgt ze van haar papi en haar mama Sofie is haar vaste danscoach. Haar grote droom is om wereldkampioen disco te worden.

Yulia en mama Sofie

Lana en mama Isabelle

“Als danser maak je veel mee, dat maakt je onzeker omdat er een grote druk is van anderen: ben ik wel goed genoeg?”

Lana is gekend in de jongere danswereld, ze is 17 jaar en volgt een pre-professionele dansopleiding aan de kunsthumaniora van Antwerpen. Alles bij Lana staat in teken van dans. Zelf volgt ze les, geeft dansles, maakt filmpjes voor op TikTok,… Ze hoort thuis in de top van elitewereld en danst verschillende stijlen van disco tot hedendaagse dans. Ze heeft al tal van bekers behaald, minstens 110, waarvan de helft voor de eerste plaats. Lana werd al meermaals Belgisch kampioene moderne dans. Ondanks haar toprestaties is Lana toch best onzeker, want dans is een harde wereld. Met haar mama Isabelle heeft Lana een hele hechte band. Isabelle zal er alles aan doen om Lana te helpen zo ver mogelijk te geraken. Lana is heel actief op social media, de jongste onder ons kennen haar zeker en vast van op TikTok.

Lana en mama Isabelle

Iebe en papa Chris

“Ik heb altijd al mieren in mijn gat gehad, ik dans al van mijn 2,5 jaar.”

Met al meer dan 50 overwinningen is de 16-jarige Iebe uit Aalst een topdanser. Zijn jonge, guitige uiterlijk is het tegenovergestelde van de stijl die hij danst: hiphop met invloeden uit de ruige Brusselse hiphop scene. In 2019 werd hij kampioen van België in de categorie Urban Solo. De danskriebels heeft hij al sinds hij 2 jaar oud is, stilzitten is niet aan hem besteed. Papa Chris is leraar wiskunde en is degene die in het weekend mee alle wedstrijden afschuimt om Iebe te steunen en rond te rijden.  

Iebe en papa Chris

Shakira en papa Joannito

“Ik gebruik dans als uitlaatklep. Als je iets meegemaakt hebt en je kan het in een verhaal steken is het makkelijker om het te zeggen, makkelijker om met bewegingen te spreken.”

Shakira is één van de grootste hiphop talenten van België. Ze is nog maar 18 jaar oud en heeft al vele wedstrijden gewonnen. Zo haalde Shakira nog brons afgelopen zomer op het online Europees kampioenschap van IDO, de grootste dansfederatie ter wereld. In al haar dansen zit een uniek verhaal dat ze zelf maakt, schrijft en uitvoert. Ze danst over onderwerpen die ze meemaakt in haar leven. Fiere papa Joannito staat altijd paraat. Hij zoekt naar de geschikte locaties om video’s op te nemen, gaat mee naar elke wedstrijd en neemt foto’s van Shakira.

Shakira en papa Joannito