Ga naar hoofdinhoud
Cook Ensemble

3/12: Kip tikka masala met citroenrijst

rijst

Kipbereiding

  • 300 g kipfilet (in middelgrote blokjes gesneden) – of kies een vegetarische variant
  • 1 el komijnzaad (of komijnpoeder)
  • 1 el korianderzaad (of korianderpoeder)
  • 3 el ‘tandoori’ pasta (bokaaltje, Indiaas, kant-en-klaar)
  • 2 dl kokosmelk
  • een scheutje olijfolie
  • peper & zout

 

Saus

  • 1 ui (gepeld en gesnipperd)
  • 1 paprika (kleur naar keuze, in kleine blokjes)
  • 1 teen knoflook (gepeld)
  • 1 chilipeper
  • een duim verse gember (geschild)
  • takjes verse koriander
  • 100 g yoghurt (ongesuikerd)
  • 1 el tomatenpuree
  • een handje pindanoten (bij voorkeur ongezouten)
  • een scheut honing
  • een scheutje olijfolie
  • zout

 

Citroenrijst

  • 200 g rijst (ideaal: basmati) – (los of in kookbuiltjes)
  • 1 citroen
  • 1 el mosterdzaad (klassiek of zwart)
  • een snuif kurkumapoeder
  • scheut olijfolie

 

Materiaal

  • een koffiemolen of een vijzel of… een hamer

 

Wil je de ingrediënten direct op een digitaal boodschappenlijstje plaatsen? Dat kan via Albert Heijn. Laat je boodschappen thuis leveren of ga naar jouw Albert Heijn. Makkelijk toch?

ah