Kipbereiding
- 300 g kipfilet (in middelgrote blokjes gesneden) – of kies een vegetarische variant
- 1 el komijnzaad (of komijnpoeder)
- 1 el korianderzaad (of korianderpoeder)
- 3 el ‘tandoori’ pasta (bokaaltje, Indiaas, kant-en-klaar)
- 2 dl kokosmelk
- een scheutje olijfolie
- peper & zout
Saus
- 1 ui (gepeld en gesnipperd)
- 1 paprika (kleur naar keuze, in kleine blokjes)
- 1 teen knoflook (gepeld)
- 1 chilipeper
- een duim verse gember (geschild)
- takjes verse koriander
- 100 g yoghurt (ongesuikerd)
- 1 el tomatenpuree
- een handje pindanoten (bij voorkeur ongezouten)
- een scheut honing
- een scheutje olijfolie
- zout
Citroenrijst
- 200 g rijst (ideaal: basmati) – (los of in kookbuiltjes)
- 1 citroen
- 1 el mosterdzaad (klassiek of zwart)
- een snuif kurkumapoeder
- scheut olijfolie
Materiaal
- een koffiemolen of een vijzel of… een hamer
Wil je de ingrediënten direct op een digitaal boodschappenlijstje plaatsen? Dat kan via Albert Heijn. Laat je boodschappen thuis leveren of ga naar jouw Albert Heijn. Makkelijk toch?
