De pizzabodems
- 2 vellen vers bladerdeeg (mag ook rechthoekig)
- 1 ei
- een kwastje en een vork
Hartige pizza (laat vlees en vis weg, als je veggie eet)
- 100 g chorizo (plakjes)
- 1 blikje ansjovis op olie
- 250 g mozzarella (2 bolletjes)
- een blokje Parmezaanse kaas
- 2 dl passata
- 2 el tomatenpuree
- 1 el kappers
- een handje olijven (zwart of groen, ontpit)
- 1 ui (gepeld)
- 1 teen look
- 50 g rucola (notensla)
- oregano (gedroogd)
- basilicum (enkele verse takjes)
- cayennepeper
- zout
Dessertpizza
- 200 g chocolade (selectie donker/melk/wit naar keuze)
- enkele marshmallows
- 100 g fruitsnoepjes (zachte gommen)
- 1 el sinaasappelconfituur (marmelade)
- een handje hazelnoten (of noten naar keuze)
- basilicum (enkele verse takjes)
- een snuif grof zout
- een scheutje fijne olijfolie
Materiaal
- oven, voorverwarmd op 200°C
Wil je de ingrediënten direct op een digitaal boodschappenlijstje plaatsen? Dat kan via Albert Heijn. Laat je boodschappen thuis leveren of ga naar jouw Albert Heijn. Makkelijk toch?
