Boerenjaar

Maak kennis met de boeren uit Boerenjaar

'Boeren' is een woord dat zwaar beladen is met vooroordelen. In Boerenjaar nemen de meest uiteenlopende gezinnen ons mee in hun dagelijkse bezigheden, doen ze ons lachen en meeleven zodat we daarna misschien iets minder hard vloeken wanneer we nog eens in de file achter een tractor aan rijden.

Maak kennis met de zes families uit Boerenjaar!

Familie Cobbaert

cobbaert

Naast boeren is deze familie ook een heuse ondernemersfamilie. Ze houden nieuw alleen melkvee en varkens, maar ook baten ze een gezellige B&B uit op hun hoeve.

Familie Lowet

lowet

Annick en Erwin zijn de Nicole en Hugo van de boerenbusiness. Gepassioneerd, entertainend, ontzettend warm en toegewijd. Ze zijn een onafscheidelijk Limburgs duo dat hun hart en ziel legt in de boerenstiel.

Familie Decrem

willems

De melkveeboerderij is het levenswerk van Greet en haar man die helaas plots overleed in 2006. Gelukkig kon ze de microbe doorgeven aan haar kinderen. Iedereen draagt zijn steentje bij op zijn of haar manier en de familieband is supersterk.

Familie Hendrickx

hendrickx

Jaarlijks oogst Michel tonnen aardappelen, goed voor enkele miljoenen zakjes chips. "Als je een zak chips hebt gegeten die gesmaakt heeft, komen de aardappelen waarschijnlijk van hier", grapt hij regelmatig.

Familie Verniest

verniest

Al van kindsbeen af is Mieke zot van varkens. Op haar 17e deed ze een vakantiejob bij een grote varkenshouder en wist ze meteen dat biggetjes verzorgen echt haar ding was. Op de landbouwschool leerde ze grote liefde Luc kennen, een rasechte boerenzoon. In 2017-2018 werd Mieke verkozen tot Schoonste Boerin van Vlaanderen.

Familie Schreurs

schreurs

Daan uit Kozen houdt zielsveel van z’n fruit, en misschien is dat ook de reden waarom hij nog geen lief heeft. Hij is jong maar teert op jaren ervaring want Daan loopt al van kindsbeen af tussen de fruitplantages van z’n vader Paul.

Boerenjaar, vanaf 7 januari op VIER en VIER.be.