Ga naar hoofdinhoud
Big Brother

Hosts in het huis: Peter Van de Veire & Geraldine Kemper presenteren Big Brother

peter en geraldine

Peter Van de Veire en de Nederlandse Geraldine Kemper worden de presentatoren van Big Brother, dat begin 2021 uitgezonden wordt op VIER en RTL5. 

Ruim 20 jaar nadat Big Brother, de moeder van alle realityshows in België en Nederland tot leven kwam, keert het grootste en bekendste tv-programma eindelijk terug naar de lage landen: VIER en RTL5 brengen Big Brother in 2021 gezamenlijk terug op het scherm. Het legendarische format is inmiddels uitgezonden in 66 landen en wordt wereldwijd nog steeds omarmd door miljoenen kijkers. Big Brother is in andere Europese landen aan een geslaagde revival bezig.

Big Brother 2021: een nieuw experiment

Big Brother 2021 weet alles van je en houdt iedereen een spiegel voor. Hij daagt de samenleving opnieuw uit om deel te nemen aan zijn experiment.Wat gebeurt er als wildvreemde mensen, 100 dagen lang, niet anders kunnen dan zichzelf zijn, zonder filters en social media, en ondertussen 24/7 bekeken en beoordeeld worden door de kijker? Wat is perceptie en wat is realiteit? Big Brother zoekt het uit.

Big Brother is het Moederschip van de reality-televisie
Peter Van de Veire
peter

Peter Van de Veire: "Big Brother is het Moederschip van de reality-televisie. Nét als Het Rad het Moederschip is van alle goede gameshows. Ik ben blij dat die alle twee geland zijn bij VIER en VIJF, en nog verheugder dat ik beide met ontzettend veel goesting mag hosten. Want Big Brother, dat is een spel én een boeiende soap, heerlijke eerlijke opdrachten én tegelijk een bijzonder menselijk en sociologisch spel tussen de bewoners. En de kijkers thuis: want Big Brother is ook een spiegel, soms warm, soms hard. Want wat je ziet, ben je zelf. Ook al zal je luidop roepen van niet."

Ik verwacht echt een Big Brother 2.0
Geraldine Kemper
geraldine

Geraldine Kemper: “Het is super vet dat ik zo'n groot programma mag presenteren. Een project dat 100 dagen loopt en 24/7 doorgaat. En dan ook nog elke week live! Echt een eer dat ik dat mag presenteren. Wij leven nu natuurlijk allemaal inmiddels in een Big Brother wereld, met social media waarbij iedereen zich van zijn beste kant laat zien met filters en effecten. Ik verwacht echt een Big Brother 2.0, waarbij wij 24/7 gaan kijken wat er gebeurt als je al die filters weghaalt en mensen volledig op zichzelf en hun nieuwe huisgenoten zijn aangewezen. En ik vind het superleuk dat ik het met Peter mag presenteren. Wij kennen elkaar nog niet zo goed, maar we hadden wel gelijk een goede klik. Het is ook te gek om in een Vlaams-Nederlands team te werken!”

big brother logo

Big Brother zal binnenkort te zien zijn op VIER.