Ga naar hoofdinhoud

Wie wordt de meest getalenteerde thuisbakker van Vlaanderen?

Wie wordt de meest getalenteerde thuisbakker van Vlaanderen?

Deze tien gepassioneerde amateurbakkers nemen het vanaf woensdag 30 augustus tegen elkaar op in de strijd om de titel van meest getalenteerde thuisbakker van Vlaanderen.

Alexander

Alexander is afkomstig uit Colombia. Acht jaar geleden verhuisde hij naar Leuven om te doctoreren als onderzoeker aan de KU Leuven. Momenteel werkt hij daar aan zijn post-doctoraat. Als kind al was Alexander geobsedeerd door kookshows, en zo ontstond zijn liefde voor de keuken. Deelnemen aan Bake Off is voor hem dan ook een droom die werkelijkheid wordt. Als Colombiaan brengt Alexander een rugzak vol exotische ingrediënten mee naar Bake Off Vlaanderen. Hij zal de jury proberen te overtuigen met klassieke baksels waaraan hij Zuiderse toetsen toevoegt.

Bekijk hier de profielvideo van Alexander

Anne-Mie

Anne-Mie is een gezellige grootmoeder die deeltijds als ambtenaar bij het instituut voor landbouw, visserij en voedingsonderzoek werkt. De man van Anne-Mie heeft een auto-immuunziekte die zijn spieren en gewrichten aantast. Hierdoor is het koppel niet in staat om vaak samen weg te gaan. Omdat Anne-Mie niet graag stilzit, is ze beginnen bakken. Het decoreren van haar taarten is voor Anne-Mie minstens even belangrijk als het bakken zelf. Ze maakt het liefst spectaculaire taarten voor de verjaardagen van haar klein- kinderen, babyborrels en allerlei andere feesten.

Bekijk hier de profielvideo van Anne-Mie

Volg Anne-Mie op haar blog

Boris

Boris is een joviale jongeman en fervent liefhebber van alles wat ambachtelijk wordt gemaakt. Momenteel werkt hij in de verzekeringssector, maar in de toekomst zou hij graag een eigen zaak openen. Boris was vroeger competitief bodybuilder: een hobby die moeilijk te combineren valt met zijn voorliefde voor bakken, al traint hij nog steeds vier keer per week. De grootvader van Boris leerde hem de basis van het klassieke bakken. De twee maakten vroeger baksels in een authentieke houtoven. Boris werkt het liefst met bladerdeeg, die geur brengt hem telkens opnieuw terug naar zijn kindertijd.

Bekijk hier de profielvideo van Boris

Volg Boris op Facebook en via Instagram

Dirk

Dirk was vroeger zelfstandig elektricien, maar werkt sinds kort bij Eandis. Naast de tijd die hij doorbrengt in de keuken om allerlei gebakjes en taarten te maken, houdt Dirk zich ook graag sportief bezig. Hij houdt van wandelen, lopen en etsen. Zijn liefde voor bakken heeft Dirk ontwikkeld dankzij de grootvader van zijn vrouw. Dirk bakt graag klassiekers, maar waagt zich zo nu en dan ook wel eens aan ietwat speciale baksels. Bij het versieren van zijn taarten gebruikt hij het liefst suiker- pasta. Zijn creatief kantje stelt hem in staat om zijn taarten keer op keer om te toveren tot ware kunstwerkjes. 

Bekijk hier de profielvideo van Dirk

Dries

Dries werkt als diensthoofd milieu voor de stad Deinze. Hij woont samen met zijn moeder en zijn jongere zus en geniet er enorm van om dingen te bakken samen met zijn zus. De keuken is dan wel van zijn mama, maar hij heeft er zijn eigen bakhoek. Dries kampte lange tijd met overgewicht. Hij besloot dat het tijd was voor verandering en slaagde erin om op tien maanden tijd sterk af te vallen. Dries heeft nu naar eigen zeggen veel meer zelfvertrouwen dan voorheen, wat hem alleen maar ten goede kan komen tijdens Bake Off.

Bekijk hier de profielvideo van Dries

Volg Dries op zijn blog

Elena

Elena werd geboren in Rusland, maar haar vader is van Finse afkomst. Momenteel is Elena huisvrouw en zorgt ze voor haar man en hun twee dochtertjes. Elena doet niets liever dan koken en bakken voor familie en bezoek. De passie voor het bakken kreeg ze mee van haar mama. Elena is voortdurend op zoek naar nieuwe recepten en ideeën om zichzelf uit te dagen. Een gewone taart maken is niet goed genoeg, ze zal altijd een stapje verder proberen te gaan. Ze vindt het ook belangrijk om haar eigen persoonlijkheid te weerspiegelen in haar creaties.

Bekijk hier de profielvideo van Elena

Volg Elena op haar website

Greet

Greet woont samen met haar vriend waarmee ze al zeven jaar een vaste relatie heeft. Ze werkt als Corporate Engagement Officer voor UNICEF België, maar ze zou bakken graag een vast plekje geven in haar werkweek. In tussentijd volgt ze vier uur per week bakles. De kunst van het bakken heeft Greet meegekregen van haar moeder, die ook vaak bakt. Toen ze nog maar twaalf jaar oud was, maakte Greet haar eerste cake. Ze heeft de keuken het liefst voor zich alleen en bereidt graag alles voor tot in de puntjes vooraleer ze van start gaat. Wanneer er al eens iets dreigt fout te gaan kan ze best zenuwachtig worden.

Bekijk hier de profielvideo van Greet

Volg Greet op haar website

Hannelore

Hannelore is een jonge West-Vlaamse met een enorm groot hart. Momenteel is ze actief als marketing coördinator, maar ooit hoopt ze op professionele basis te kunnen bakken. Daarnaast leeft en ademt Hannelore KSA. Ook haar vriend, waarmee ze samenwoont, leerde ze kennen in de jeugdbeweging. Van kinds af aan is de ‘meme’ van Hannelore haar grootste heldin. Zij is ook de persoon die haar de kneepjes van het bakvak heeft geleerd. Hannelore kreeg van haar grootmoeder ook enkele geheime familierecepten die van de ene generatie op de andere worden doorgegeven. Haar troef voor Bake Off Vlaanderen.

Bekijk hier de profielvideo van Hannelore

Hans

Hans is gelukkig getrouwd, vader en grootvader van twee kinderen en twee kleinkinderen. Hij etst graag en is aangesloten bij een wielerclub. Daarnaast zet hij zich vaak in voor allerlei goede doelen. Hans bakt al vele jaren en heeft in het verleden drie jaar avondschool bakkerij en ambachtelijk chocolatier gevolgd. In september start hij de opleiding ambachtelijk ijsbereider, ook in avondschool. Zijn voorliefde voor bakken heeft Hans meegekregen van zijn grootmoeder. Hans is voortdurend op zoek naar nieuwe, uitdagende recepten in de verschillende kookboeken die op zijn nachtkastje liggen.

Bekijk hier de profielvideo van Hans

Valerie

Valerie werkt als staffing consultant voor Let’s Work en woont samen met haar verloofde in Aalter. Valerie heeft ook veel ervaring in de horeca: ze was een tijdlang de gerante van een restaurant en droomt ervan om zelf een eigen zaak te openen in de horeca. Haar bakkunsten heeft Valerie van geen vreemden. Toen ze nog maar twaalf jaar oud was hielp ze haar oma al bij het maken van haar befaamde appeltaart. In de keuken is Valerie soms een tikje chaotisch en kan ze naar eigen zeggen wel eens iets vergeten. Ze probeert vaak nieuwe dingen uit en werkt ook graag met veganistische en glutenvrije producten.

Bekijk hier de profielvideo van Valerie

Bekijk hier de website van Valerie

Wim Opbrouck is de steun en toeverlaat van onze tien amateurbakkers, maar vooral ook uw gastheer. Meester-patissier en gebrevetteerd hofleverancier Herman Van Dender en culinair auteur en fotograaf Regula Ysewijn zijn jury van dienst.

Bake Off Vlaanderen, vanaf woensdag 30 augustus nieuw op VIER