Rolcake Violetta
vr 18/12/20
deel op
Volgende sectieIngrediënten:
Bereiding:
Vorige sectie
Ingrediënten:
ROLBISCUIT
- 8 eieren
- 100 gram violetsuiker
- 20 gram kristalsuiker
- 100 gram kristalsuiker
- 80 gram bloem
- 70 gram maïzena
AFWERKING
- 750 ml ijskoude room (40%)
- 6 grote lepels bloemsuiker
- 500 gram belgische aardbeien
- Bakje verse frambozen
- Bakje verse bosbessen
- Eetbare bloemen (rood, roze, paars)
- 200 gram bosaardbeien
- Geut frambozenlikeur
- 200 gram confituursuiker
- 150 gram amandelschilfers
- 150 gram witte chocolade schilfers
Bereiding:
ROLBISCUIT
- Bakplaat beleggen met bakpapier
- Oven voorverwarmen op 230°C
- Eieren en alle suiker al roerend verwarmen tot 37°C
- Mengsel stevig opkloppen tot een lintvormige massa
- Bloem samen met maïzena zeven en onderspatelen
- 5 minuten afbakken op 230°C
- biscuit lossnijden en omdraaien op keukenhanddoek
- bakpapier minstens 15 minuten laten liggen om vocht in biscuit te
- houden
BOSAARDBEIENCONFITUUR
- Bosaardbeien opkoken en door confituurdoek duwen
- Sap opnieuw laten opkoken met confituursuiker
- Geut frambozenlikeur toevoegen
AFWERKING
- Room samen met bloemsuiker opkloppen tot een stevige massa
- Helft van de aardbeien in zeer fijne schijfjes snijden
- Rolbiscuit bestrijken met bosaardbeienconfituur
- Daarna bestrijken met slagroom
- Beleggen met schijfjes aardbei
- Biscuit strak oprollen
- Zijkanten netjes bijsnijden
- Afstrijken met slagroom met behulp van een vel bakpapier
- Decoreren met vers fruit en eetbare bloemen