Ga naar hoofdinhoud

Dit zijn de kandidaten voor Bake Off Vlaanderen 2019!

Laatste avondmaal

Wie kan de jury verbazen met zijn koekje van eigen deeg? Wie bakt geen poetsen maar overheerlijke taarten? Tussen deze tien kandidaten zit de Beste Bakker van 2019! Benieuwd wie ze zijn en wat ze doen? Lees dan snel verder!

Trien

Trien (42) uit Mechelen raast als vrolijk toeterende stoomtrein door het leven. Ze deelt haar joie de vivre met haar drie zonen en de leerlingen van haar klas op de Freinetschool.

Jan

Jan (61) uit Knokke-Heist droomde ervan om astronaut te worden, maar het werd een carrière als burgerlijk ingenieur in de ruimtevaart. Jan is de oudste deelnemer van de groep maar leeft aan de snelheid van een kruisraket.

Patricia

De Venezolaanse Patricia (30) uit Aarschot verhuisde vier jaar geleden met haar twee dochters Lua en Soleil naar België. Sindsdien is ze verliefd op haar nieuwe thuis.

Greet

Na een drukke periode in het bedrijfsleven ging Greet (39) uit Heers op zoek naar rust bij haar gezin en keek uit naar een nieuwe bezigheid. Ze schreef zich in voor een cursus schilderen maar veranderde die nog op de valreep in een cursus Brood en Banket.

Philip

Philip (33) uit Berchem beoefent naast de apothekerij ook de patisserie. Overdag flanst hij medicijnen in elkaar, ’s avonds taart en gebak. Twee stielen die qua precisie dicht bij elkaar liggen.

Peter

Wanneer Peter (40) uit Oostende ’s avonds zijn dertigtonner parkeert, duikt hij zijn keuken in om klassieke degelijke taarten te bakken. Op de baktafel vind je ook vaak zijn Schotse roots terug.

Jaline

Jaline (18) uit Hasselt is de jongste deelnemer dit seizoen maar kan toch al teren op tien jaar bakervaring. Tussen de colleges kinesitherapie door staat ze in de keuken van het appartement dat ze met haar vriend deelt.

Tine

De rode draad in Tines leven (40) uit Diest is roze: roze kledij, een roze bril, een roze auto en roze taarten. Een heel bewuste keuze om zichzelf eraan te herinneren dat je het leven door een roze bril moet zien.

Lorentia

Lorentia (26) uit Genk is een op en top Italiaanse en zoals in de meeste Italiaanse families staat eten centraal. Haar vriend maakt lange dagen in restaurant La Botte en om de momenten alleen te doden begon Lorentia vorig jaar te experimenteren met gebak.

Sara

Sara (26) uit Heverlee is de kleindochter van een bakker. Maar hoewel ze hem nooit als bakker gekend heeft, is de liefde voor het vak toch door zijn verhalen ontstaan. Eindelijk zit ze in haar lievelingsprogramma!

En natuurlijk zijn de juryleden ook van de partij: meesterchocolatier en hofleverancier Herman Van Dender en foodcriticus en fotografe Regula Ysewijn. Zij worden bijgestaan door vaste Bake Off-waarde Wim Opbrouck.

Jury en Wim