Ga naar hoofdinhoud

Dit zijn de kandidaten van Bake Off Vlaanderen 2020!

bake off kandidaten

Bake Off-lovers ter land, ter zee en in de lucht: hét bakfestijn van het jaar gaat op woensdag 28 oktober weer van start met het gloednieuwe seizoen van Bake Off Vlaanderen!

Wie wordt dit jaar de Beste Bakker van Vlaanderen? Wie tovert er de prachtigste gebakjes, de heerlijkste taartjes, de smeuïgste pateekes en de zachtste koekjes op tafel? Deze kandidaten doen alvast een gooi naar eeuwige bak-roem!

alexandra

Alexandra (30) uit Loenhuit, leerkracht L.O. in het bijzonder onderwijs

Alexandra is een geëngageerde en altijd vrolijke leerkracht LO in het bijzonder onderwijs. Als grote dierenvriend is ze verzot op haar hondje Lola en heeft ze lang paardgereden op hoog niveau. De passie waarmee Alexandra haar uitdagende job uitoefent, vindt ze ook terug in het bakken. De liefde voor het bakken kreeg ze mee van haar opa, met wie ze altijd een erg goede band heeft gehad.

Maak hier kennis met Alexandra!

anthony

Anthony (24) komt uit Ledegem en is een start-up ondernemer

Anthony is net afgestudeerd in de Handelswetenschappen en is volop bezig met het opstarten van zijn start up. Het is tijdens zijn studentenperiode dat zijn passie voor het bakken is ontstaan. Op kot experimenteerde Anthony naar hartenlust met ongewone smaken (van Provençaalse kruiden tot Worcestershire saus) en probeerde hij zich op die manier ook te onderscheiden van anderen.

Maak hier kennis met Anthony!

asha

Asha (33) komt uit Dendermonde en is technoloog Medische Beeldvorming aan het UZ Gent

Asha heeft Indische roots en werd samen met haar tweelingzus Isha geadopteerd toen ze 1 jaar was. Haar baksels vol kleur en sterke smaken weerspiegelen haar roots en vrolijke persoonlijkheid. Asha geeft ook niet snel op: na twee pogingen om mee te doen met Bake Off bleef ze oefenen en mag ze nu trots meedingen naar de Bake Off-titel.

Maak hier kennis met Asha!

carlota

Carlota (30) komt uit Peer en is assistent storemanager

De energieke Carlota is geboren in Spanje en heeft Peruviaanse roots. Zo’n 6 jaar geleden besloot ze samen met haar broer en zus naar België te verhuizen. Een gedurfde stap die maakt dat ze altijd het positieve in alles zal blijven zien en zich nooit zal laten ontmoedigen. Goedlachs en vrolijk als ze is, tovert Carlota baksels tevoorschijn die haar identiteit weerspiegelen.

Maak hier kennis met Carlota!

david

David (38) komt uit Wezembeek-Oppem en is leerkracht Nederlands-Engels

Met een familienaam als Giuliano is het niet moeilijk raden naar David’s roots: zijn vader is namelijk van Italiaanse origine. Als leerkracht Nederlands/Engels kan David zijn talenknobbel dagelijks de vrije loop laten. Bovendien heeft hij een voorliefde voor Japan en spreekt hij naast Nederlands, Engels en Frans ook nog eens Japans! Zijn passie voor het bakken wisselt hij geregeld af met zijn passie voor online rollenspellen.

Maak hier kennis met David!

diane

Diane (53) komt uit Stekene en is huisvrouw.

Diane is een pittige 53-jarige vrouw die al heel wat watertjes doorzwom. Na een druk leven als zelfstandige gooide ze het roer om en geniet ze vandaag vastberaden van de kleine dingen in het leven. Ze omschrijft zichzelf als een “moestuinierende, kokende, bakkende huisvrouw” en samen met haar man Ray plukt ze de dag.

Maak hier kennis met Diane!

franky

Franky (63) komt uit Lochristi en is gepensioneerd tegellegger

Als 22-jarige startte Franky een tegelzaak op waarvan hij 35 jaar lang de eigenaar van zou zijn. Nadat hij met welverdiend pensioen ging, bleef hij als bezige bij naarstig op zoek naar een hobby die hem een zelfde voldoening zou geven als zijn tegelwerk. Als volleerd tegellegger benadert hij elk baksel als een opbouwend werk en bakt hij met een vanzelfsprekendheid met de waterpas en plooimeter in de hand.

Maak hier kennis met Franky!

jens

Jens (31) komt uit Gent en is onderzoeker binnen de organisatie van de gezondheidszorg

Jens is een vrolijke kerel die optimistisch in het leven staat. Na een intense job op de spoedafdeling is hij vandaag aan de slag als onderzoeker binnen de organisatie van de gezondheidszorg. Nu Jens elke dag met zijn neus in de boeken en voor een scherm zit, wilde hij graag iets met zijn handen doen. Die welgekomen afwisseling vond hij in het bakken.

Maak hier kennis met Jens!

margo

Margo (29) komt uit Achel en is logistiek bediende

Margo is een enthousiaste vrouw met het hart op de tong. Ze komt oorspronkelijk uit Wit- Rusland, maar is 7 jaar geleden de liefde gevolgd en zo in België terechtgekomen. Samen met haar man Sem heeft ze een dochtertje van 4. De passie voor het bakken en koken is haar met de paplepel ingegeven door haar mama, die nog in Wit-Rusland woont en die ze enorm mist.

Maak hier kennis met Margo!

mona

Mona (22) komt uit Kortrijk en is student sociaal-cultureel werk

Mona is met haar 22 jaar de jongste bakker in de tent. Ondanks haar jonge leeftijd heeft deze studente zich volop gestort op haar passie voor het bakken. Voor haar is bakken een hobby, maar vrienden en familie spreken eerder van een gezonde obsessie. Mona eet sinds ze 13 jaar was vegetarisch en weigert dan ook met gelatine te werken in haar bereidingen.

Maak hier kennis met Mona!

Het gloednieuwe seizoen van Bake Off Vlaanderen gaat van start op woensdag 28 oktober op VIER en VIER.be.