Ga naar hoofdinhoud
Bake Off Vlaanderen

Deze bakkers swingen de pan uit in het nieuwe seizoen van Bake Off Vlaanderen

Klaar voor een swingend nieuw seizoen van Bake Off? Zet woensdag 27 oktober met stip in je agenda want vanaf dan nemen deze 10 gepassioneerde bakkers het tegen elkaar op in de strijd om de titel van de meest getalenteerde bakker van Vlaanderen!

Hanne

Hanne

Hanne is 29 jaar, heeft West-Vlaamse roots maar bleef na haar studies hangen in Leuven.

Ze woont samen met haar vriend Wannes en werkt als kindertandarts in een groepspraktijk. Hanne is één brok energie en raast door het leven. Haar glimlach lijkt wel in haar gezicht gebakken. Ze sport intensief en traint hard voor triathlons en iron mans. Ook dat doet ze met die eeuwige glimlach op haar gezicht. Alhoewel Hanne zich graag al eens inschrijft voor een wedstrijd noemt ze zichzelf allesbehalve competitief. Ze wil vooral genieten, haar eigen grenzen verleggen maar altijd met realistische doelen.

Hanne legt de lat bewust op haalbare hoogte, zo is ze zeker dat het lukt. Het is een visie die ze ook trouw wil blijven in de tent: lekker bakken, genieten van elk moment zonder zichzelf de druk van de winst op te leggen.

Celine

Céline

Céline is 31 jaar en business process specialist bij een internationale distributeur van keukenartikelen. Ze woont in Mariakerke met haar vriend Robin en kinderen Max (4) & Issa (2).

Haar Afrikaanse looks dankt ze aan haar papa die geboren werd in Sierra Leone. Céline bakt al zo lang ze het zich kan herinneren. Als echte foodie volgde ze een avondopleiding hulpkok. Dankzij die technische kennis ontplooide Céline zich tot een gedreven hobbybakker en noemt ze haar liefde voor bakken ‘tegenwoordig eerder een obsessie’.

Hoewel ze graag vertrekt vanuit een klassiek recept, bakt Céline altijd met een twist. Haar taarten zijn strak, netjes afgewerkt en met een persoonlijke touch. Die touch zit vooral in haar gevoel voor precisie en perfectie, want Céline legt de lat hoog voor zichzelf. Heel hoog. Die drang naar perfectie zorgde ervoor dat ze een tweetal jaar geleden op haar eigen grenzen botste, maar ze werkte hard aan zichzelf en dankzij de steun van haar gezin staat ze er weer: een bakker met een big personality, vastbesloten om van Bake Off een onvergetelijke ervaring te maken.

Jimmy

Jimmy

Jimmy is 45 jaar en woont in Schuiferskapelle samen met vriend Nico, met wie hij al 17 jaar lief en leed deelt.

Jimmy werkt als verkoper in een winkel van papierwaren, en werd als saunameester Nederlands en Belgisch kampioen. Jimmy beoefent de kunst van de rust en de kalmte, en brengt saunabezoekers als het ware naar een andere dimensie. Mensen laten wegdromen, daar doet Jimmy het voor. Ook als hij bakt.

Jimmy is de man van de lach en de traan, een vat vol emotie. Meedoen aan Bake Off is niet alleen een manier om zichzelf te bewijzen, het is ook een eerbetoon aan zijn zus, die vorig jaar uit het leven stapte.

Katrien

Katrien

Katrien is 48 jaar, woont Oudenaarde en werkt in Ronse, deels op een internaat en deels op het landbouwbedrijf van haar man, waar ze zich over de pasgeboren kalfjes ontfermt.

Ze heeft drie kinderen en met haar 2 jobs dus meer dan de handen vol. Toch vindt Katrien nog de tijd om te bakken, want ook dat is ondertussen een passie geworden waarvoor ze al eens graag een nachtje doortrekt. Maar als boerin weet Katrien wat hard werken is. Met anderhalf jaar bakervaring is ze misschien niet de meest ervaren bakker in de tent, maar dat maakt ze meer dan goed met een flinke dosis ijver en enthousiasme.

Het leven van Katrien staat in het teken van anderen: haar man, haar gezin, haar job, de dieren.... meedoen aan Bake Off is compleet uit haar comfortzone, want na jaren trouwe dienst is dit iets wat ze écht voor zichzelf doet.

Stephanie

Stephanie

Stephanie is 22 jaar, studeert architectuur en is al 5 jaar samen met haar high school sweetheart Lars.

Ze is de jongste telg in de tent én de oudste dochter van de ‘familie taart.’ Dat koosnaampje doen ze alle eer aan, want bakken zit er in het bloed en elk familiefeest wordt afgesloten met een gigantisch dessertbuffet.

Stephanie is een ‘die hard’ als het over bakken gaat. Voor haar studies verbleef ze een jaar in het buitenland en het eerste wat ze kocht was een oventje. Om te bakken, véél te bakken. En dat heeft geloond, want ondanks haar jonge leeftijd moet ze niet onderdoen voor de seniors in de tent.

Stephanie is een echte positivo én een perfectionist in alles wat ze doet. Als superfan van Bake Off is haar plaats in de tent een droom die uitkomt.

Werner

Werner

Werner is 49 jaar en woont in Vosselaar. Met zijn typisch Kempense tongval werkt deze “Seels van de Sales” als verkoper van zonneweringen. Na zijn uren komt Werner thuis in een harmonieus nieuw-samengesteld gezin met twee eigen zonen, vriendin Ann en haar twee kinderen.

Als de Pater Familias van Bake Off Vlaanderen heeft Werner al een pak bakervaring. Sinds hij zijn eerste pannenkoekentaart in elkaar flanste op dertienjarige leeftijd heeft hij de passie voor het bakken niet meer losgelaten. Bakken is ondertussen zijn way of life: een perfecte taart geeft Werner een even grote kick als een succesvolle verkoop. Of een winnende goal, want behalve bakken is er nog iets dat Werners leven beheerst: voetbal.

Een beetje competitie is Werner dan ook niet vreemd, en als het over Bake Off gaat is hij zijn eigen grootste supporter. Hij leeft naar eigen zeggen op emotie, en zal er alles aan doen om in Bake Off te scoren als een topschutter.

Enza

Enza

Vincenza, Enza voor de vrienden, is 37 jaar en woont met man en kinderen in Koersel. Ze heeft Siciliaanse roots, en dat merk je aan haar temperament: vurig en gepassioneerd in alles wat ze doet.

Ook in alles wat Enza kookt of bakt speelt haar liefde voor de traditionele Siciliaanse keuken een grote rol. Haar taarten zijn vaak groots, spectaculair en met veel overdaad. Enza heeft haar plaats in de tent dan ook meer dan verdiend, al leek dat twee jaar geleden niet meer dan een onbereikbare droom: Enza kreeg borstkanker en zette alles on hold. Haar passie voor bakken werd een pijnlijke herinnering aan betere tijden. Tot ze begon te beseffen dat bakken haar blij maakte, en kracht kon geven. Ze besliste om de knop om te draaien en begon terug met bakken.

Ondertussen heeft Enza haar kanker verslagen en leeft ze bewuster dan ooit: bakken, sporten, mediteren en vooral genieten van vrienden en familie. En van Bake Off natuurlijk. Voor Enza is dit de start van een gloednieuw avontuur, én het afscheid van een donkere periode die ze voorgoed wil afsluiten. Vandaag staat ze er terug, strijdvaardiger dan ooit!

Silke

Silke

Silke is 30 jaar en woont in Hoeselt. Ze geeft les in het beroepsonderwijs en is al acht jaar samen met haar vriendin. Ze hebben geen kinderen, maar hondje To & poes Kleine zijn wel volwaardig lid van het gezin.

Female power, dat is het minste wat je van haar kan zeggen: niet op haar mondje gevallen, een sociaal dier en een sterke persoonlijkheid. Silke erfde de passie voor bakken van haar oma, die haar leerde bakken op grootmoeders wijze. Omdat haar fijne motoriek naar eigen zeggen nog wat training kon verdragen volgde Silke tijdens de eerste lockdown een online cursus bakken. Met haar deelname aan Bake Off doet ze bijnaam ‘misbaksil’ alle eer aan. Ze kreeg die naam van haar vrienden in de chiro, haar andere passie waarvoor ze zich nog elk weekend inzet met hart en ziel.

Silke is een doorzetter, een pitbull, een een vrouw met ballen. Ze weet dat fijne afwerking wel eens een valkuil zou kunnen zijn maar ze weet ook wat ze wil: de pannen van het dak bakken!

Halima

Halima

Halima is 29 jaar en customer care specialist bij telecombedrijf ‘Out Of Office’. Ze is getrouwd en heeft twee kindjes: Safouane en Noor.

Halima is geboren in Algerije maar keerde op jonge leeftijd terug naar België, samen met haar mama. Haar vader stierf nog tijdens de zwangerschap, waardoor Halima haar biologische papa nooit heeft gekend. Voor Halima is haar geloof erg belangrijk. Ze besliste al op vijftienjarige leeftijd om een hoofddoek te dragen. Halima is een goede bakker met een sterke persoonlijkheid én met een missie. Ze wil graag laten zien dat je als vrouw in de Islamitische gemeenschap je talent moet durven tonen. Graag wil ze een voorbeeld zijn en anderen inspireren, al beseft ze dat ze ook kritiek kan krijgen. Gelukkig is Halima ondertussen wel al een en ander gewoon: als medewerker op een klantendienst zijn haar probleemoplossend vermogen én haar grenzeloos geduld ondertussen goed getraind.

Halima bakt vrij klassiek en houdt van van de zoete smaken die typisch zijn voor haar cultuur. Als eeuwige optimist is ze vastbesloten om het onderste uit de kan te halen en zich helemaal onder te dompelen in dit Bake Off-avontuur!

Thibaut

Thibaut

Thibaut is 26 jaar, groeide op in Brugge maar woont samen met zijn vriend Nick in Gentbrugge. Hij werkt als boekhouder voor een groot boekhoudkantoor en is naast balletdanser ook een zeer gepassioneerd bakker.

Thibaut bakt al zo lang het hij zich kan herinneren. Als kind stond hij met zijn mama in de keuken en tot op vandaag is zij zijn belangrijkste klankbord én jury als er moet geproefd en getest worden. Thibaut is een Bake Off superfan en zelf in die tent staan is voor hem een ultieme droom die werkelijkheid wordt.

Bakken is voor Thibaut ‘yoga met calorieën’, een manier om rustig te worden en even van de wereld te verdwijnen. Jaren geleden al begon hij met het verfijnen van klassieke recepturen, nu probeert hij vooral te experimenteren met afwerking en nieuwe smaakcombinaties. Thibaut droomt er van om professioneel te bakken, en hoopt dat zijn Bake Off-avontuur hem dat extra duwtje in de rug kan geven.

Het gloednieuwe seizoen van Bake Off Vlaanderen zie je vanaf woensdag 27 oktober om 20u35 op Play4 en GoPlay.